Croissants casolans

Ingredients

  • 500 gr farina de força
  • 20 gr llevat fresc de forner
  • 50 gr de sucre
  • 10 gr de sal
  • 1 ou (55 gr pesat sense closca)
  • 125 gr llet sencera
  • 125 aigua
  • 200 mantega sense sal
  • Cal que tinguem tots els ingredients menys la mantega a temperatura ambient.

10 racions

Elaboració

Agafarem el llevat fresc i el fregarem amb la farina, desfent-la amb els dits, afegirem la sal, el sucre, l'ou la llet i l'aigua i ho amassarem durant 4 minuts si tenim amassadora i uns 10 minuts si ho fem a mà, com ha estat el meu cas i farem una bola amb la massa, la posarem en un bol una mica enfarinat, li farem una creu al mig amb un ganivet i taparem amb film transparent. El deixarem reposar mínim dues hores, encara que també la podem deixar d'un dia per l'altre a la nevera.
Enfarinarem la taula de treball i extendrem la massa obrint-la per les puntes, amassarem amb el corró fins a obtenir una massa fina. Ara treurem la mantega de la nevera i la posarem entre dos fulls de film transparent i l'aplanarem a cop de corró fins a obtenir un quadrat d'un centímetre aproximadament i el posarem al centre de la massa.
Es convenient no tocar ni fregar la mantega perquè no agafi temperatura o sigui que per passar-la a la massa ho farem amb l'ajuda del paper film. Tot seguit agafarem les puntes i les portarem cap al centre de la massa per sobre de la mantega i extendrem amb el corró al llarg, obtindrem un rectangle de massa que haurà de tenir dos o tres vegades el tamany inicial.
Intentarem amassar i allisar la massa de forma homogènea per aconseguir que les capes de pasta de full siguin també homogènies. Un cop estirada doblegarem desde l'extrem superior cap al centre i desde l'extrem inferior cap al centre. Coloquem la massa en una safata amb film al fons i envolicarem la massa també amb film, i deixarem reposar la massa a la nevera mitja hora per endurir la mantega. Tornarem a estirar la massa deixant els laterals curts capa nosaltres i tornarem a fer els plecs. Tornarem a envolicar i posar a la nevera per mitja hora més. Repetirem aquest procés una tercera vegada.
Ara anem a fer els croissants. Extendrem la massa fins a obtenir un rectangle de 30x75 cm aprox i uns 4mm d'amplada, tallarem el rectangle per la meitat i anem tallant triangles segons el que volguem fer, més petits, croissants més petits i més grans si els volem més grans, je je je.
Per enrotllar els croissants farem un petit tall a la base i començarem a enrotllar sense aixafar la massa i els anem col.locant sobre una safata del forn amb un paper sulfuritzat deixant una separació entre ells ja que encara llevaran més. Batim un ou i els pintem
Els deixarem reposar dues hores dins del forn perquè fermentin, sense corrents d'aire.
Abans d'enfornar els croissants tornem a pintar-los amb l'ou i també s'hi pot posar una mica de sucre per sobre. Els enfornarem uns 20 minuts a 200 º

4h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4320 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

4 comentaris:

Susanna Gambin Nogué diu:
Hola guapa tu

te han quedat de 10 x10

mil petonets Susanna
Meri Cuinetes diu:
Moltes gràcies susanna, la veritat és que n'estic molt orgullosa del resultat!
Núria Valls diu:
hola meri! Fan molt bona pinta!Encara no controlo bè el tema de les farines.La farina de força la puc trobar a qualsevol súper? Gràcies!
Meri Cuinetes diu:
Hola Núria. La farina de força és més fàcil trobar a les grans superfícies, et pots trobar que al supermercat no en trobis.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!