Pastís Arc de Sant Martí

Ingredients

Ingredients pà de péssic:

  • 200 gr de mantega a temperatura ambient
  • 4 ous
  • 480 gr de farina de reposteria
  • 320 gr de sucre
  • 2 cullerades d'aroma de vaïnilla
  • 16 gr de llevat royal
  • 250 ml de llet sencera a temperatura ambient
  • Colorant alimentari en gel o pasta

Ingredients "ganache" de xocolata blanca:

  • 400 gr de xocolata blanca de cobertura
  • 400 gr de nata per muntar

12 racions

Elaboració

En un bol hi posarem la mantega i batem amb les varetes i seguidament hi afegim el sucre fins que quedi ben integrat. Tot seguit hi afegim els ous un a un, fins que el primer no estigui ben integrat no afegirem el següent i després la vaïnilla.
Barrejarem la farina juntament amb el llevat i l'anirem afegint a poc a poc, procurant que quedi una massa homogènia.
Un cop haguem afegit tota la farina hi posarem la llet i acabarem de batre.
Agafarem sis bols petits i hi posarem una cullerada de massa a cadascun, un cop tinguem els 6 bols plens repetirem l'operació fins acabar tota la massa.
Afegirem el colorant que vulguem a cadascun dels bols i remenarem bé.
Per facilitar la feina del fornejat podeu comprar motlles rodons d'alumini, que vénen en paquets de 3 unitats i així no heu d'anar netejant cada cop i a més els podeu tornar a aprofitar per una altra ocasió i a sobre us caben 2 motlles al forn, o sigui que estalviareu temps. Posarem una mica de mantega al motlle i enfornarem uns 8 o 10 minuts a 180º amb el forn ja calent.
Un cop cuits els deixarem refredar, els podem fer servir al moment o embolicar-los amb film a la nevera per al dia següent.
Ara farem el ganache de xocolata blanca. En un cassó desfarem la xocolata blanca juntament amb la nata i ho escalfarem, procurant que no se'ns cremi. Un cop s'hagin integrat els dos aliments deixarem refredar i ho posarem a la nevera un mínim de 6 hores o d'un dia per l'altre.
Per muntar el pastís, batrem bé el ganache que teníem a la nevera i anirem posant petites quantitats a la part central del pa de pessic, i anem posant els diferents colors que hem fet.
Un cop tinguem tots el pisos fets només ens caldrà una mica de paciència i acabar de cobrir la resta del pastís i decorar-lo al nostre gust.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2192 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Mercè Montardit diu:
un pastís espectacular!
no havia vist mai un igual.
en prenc nota i el proper aniversari del meu fill el practico.

felicitats pel pastís i gràcies per compartir la recepta.

Una salutació


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!