Pastís Arc de Sant Martí
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Ingredients pà de péssic:
- 200 gr de mantega a temperatura ambient
- 4 ous
- 480 gr de farina de reposteria
- 320 gr de sucre
- 2 cullerades d'aroma de vaïnilla
- 16 gr de llevat royal
- 250 ml de llet sencera a temperatura ambient
- Colorant alimentari en gel o pasta
Ingredients "ganache" de xocolata blanca:
- 400 gr de xocolata blanca de cobertura
- 400 gr de nata per muntar
12 racions
Elaboració
En un bol hi posarem la mantega i batem amb les varetes i seguidament hi afegim el sucre fins que quedi ben integrat. Tot seguit hi afegim els ous un a un, fins que el primer no estigui ben integrat no afegirem el següent i després la vaïnilla.
Barrejarem la farina juntament amb el llevat i l'anirem afegint a poc a poc, procurant que quedi una massa homogènia.
Un cop haguem afegit tota la farina hi posarem la llet i acabarem de batre.
Agafarem sis bols petits i hi posarem una cullerada de massa a cadascun, un cop tinguem els 6 bols plens repetirem l'operació fins acabar tota la massa.
Afegirem el colorant que vulguem a cadascun dels bols i remenarem bé.
Per facilitar la feina del fornejat podeu comprar motlles rodons d'alumini, que vénen en paquets de 3 unitats i així no heu d'anar netejant cada cop i a més els podeu tornar a aprofitar per una altra ocasió i a sobre us caben 2 motlles al forn, o sigui que estalviareu temps. Posarem una mica de mantega al motlle i enfornarem uns 8 o 10 minuts a 180º amb el forn ja calent.
Un cop cuits els deixarem refredar, els podem fer servir al moment o embolicar-los amb film a la nevera per al dia següent.
Ara farem el ganache de xocolata blanca. En un cassó desfarem la xocolata blanca juntament amb la nata i ho escalfarem, procurant que no se'ns cremi. Un cop s'hagin integrat els dos aliments deixarem refredar i ho posarem a la nevera un mínim de 6 hores o d'un dia per l'altre.
Per muntar el pastís, batrem bé el ganache que teníem a la nevera i anirem posant petites quantitats a la part central del pa de pessic, i anem posant els diferents colors que hem fet.
Un cop tinguem tots el pisos fets només ens caldrà una mica de paciència i acabar de cobrir la resta del pastís i decorar-lo al nostre gust.
1h 30min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3459 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Us pensaveu que no me n'adonaria que heu plagiat la meva recepta? Sé que n'hi ha de molts tipus de maneres de fer la truita,...
Senzilla però amb un resultat espectacular. Per cert la patata on l'has trobat? Jo fa molt que la busco però encara no...
No, primer vas fent les capes de verdures i quan ho tens tot hi poses la barreja dels ous amb la llet així d'aquesta manera...
Prenc nota de la recepta, senzilla i fàcil
Un aspecte, espectacular