Crema de mascarpone

Categoria:
Típica de: Itàlia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 3 ous,
  • 500 grams de formatge mascarpone,
  • 120 gr de sucre
  • cafè al gust
  • 4 melindros saboyardes
  • sal
  • 4 culleradetas de cafè brandy, conyac o Marsala
  • cacau
  • Grand Marnier (opcional)

6 racions

Elaboració

Posem les clares a un bol i els rovells a un altre. Afegim sucre i el formatge als rovells i els batem amb les barilles elèctriques uns 5 minuts fins que quedi bastant fort. S'ha de tenir en compte que s'ha de fer amb tots els ingredients freds o tots a temperatura ambient. Quan acabem, muntem les clares amb un polsim de sal fins que quedi molt ferma. Es barregen les dues cremes amb les barilles a mà i una culleradeta cafè de Marsala, conyac o brandy. Ho batem durant 3 minuts (ha de quedar una textura força compacta). Agafem 1 saboyardes (melindros durs)per copa i els trossegem, els mullem un moment amb cafè (amb unes gotetes de licor) i posem aquest trossets mullats al fons d'una copa. L'omplim fins dalt de crema de mascarpone i acabem esporvorejant la superfície amb cacau en pols. També es pot afegir un rajolí de Grand Marnier. El cacau i el Grand Marnier s'han de posar just abans de servir. Guardar a la nevera màxim 3 dies i és millor preparar-ho d'un dia per l'altre.
És una crema molt fina, ja veureu!

Notes

Aquest és un postre que vaig utilitzar tasses de cafè de plàstic, però segur que teniu alguna copa xula on servir-la.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1937 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: