Crema de mascarpone

Categoria:
Típica de: Itàlia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 3 ous,
  • 500 grams de formatge mascarpone,
  • 120 gr de sucre
  • cafè al gust
  • 4 melindros saboyardes
  • sal
  • 4 culleradetas de cafè brandy, conyac o Marsala
  • cacau
  • Grand Marnier (opcional)

6 racions

Elaboració

Posem les clares a un bol i els rovells a un altre. Afegim sucre i el formatge als rovells i els batem amb les barilles elèctriques uns 5 minuts fins que quedi bastant fort. S'ha de tenir en compte que s'ha de fer amb tots els ingredients freds o tots a temperatura ambient. Quan acabem, muntem les clares amb un polsim de sal fins que quedi molt ferma. Es barregen les dues cremes amb les barilles a mà i una culleradeta cafè de Marsala, conyac o brandy. Ho batem durant 3 minuts (ha de quedar una textura força compacta). Agafem 1 saboyardes (melindros durs)per copa i els trossegem, els mullem un moment amb cafè (amb unes gotetes de licor) i posem aquest trossets mullats al fons d'una copa. L'omplim fins dalt de crema de mascarpone i acabem esporvorejant la superfície amb cacau en pols. També es pot afegir un rajolí de Grand Marnier. El cacau i el Grand Marnier s'han de posar just abans de servir. Guardar a la nevera màxim 3 dies i és millor preparar-ho d'un dia per l'altre.
És una crema molt fina, ja veureu!

Notes

Aquest és un postre que vaig utilitzar tasses de cafè de plàstic, però segur que teniu alguna copa xula on servir-la.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1897 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: