Bròquil al forn
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un bròquil
- Tres ous
- Tres patates
- Dues llesques de pernil dolç
- Un paquet de formatge ratllat
- Un pols de sal
- Aigua
- Per la beixamel:Per i lt de llet-100grs de mantega-100grs de farina-Sal- Nou moscada-
4 racions
Elaboració
Bullim el bròquil amb aigua i sal i mentrestant posem a bullir també els ous , i les patates, tot per separat ,cada cosa en un casso diferent.
Un cop tinguem el bròquil bullit , l'escorrem be i el trossegem i reservem en un bol
Desprès escorrem també les patates i les posem en el bol amb el bròquil
Després agafem els ous durs i els tallem a llesques ,els afegim al bròquil i patates
Ho barregem be , en compte a no trencar massa el bròquil i les patates
Un cop barrejat ho posem en una plata de forn , que sigui ample ,de manera que la capa de barrejat quedi amb poc gruix
Ara escampem per sobre, el pernil dolç tallat a trossos
Ara fem la beixamel:Posem un cassó de fons gruixut , al foc amb la mantega a fondre, després afegim la farina i anem remenant amb cullera de fusta sense parar, durant uns quatre minuts, a fi que la farina perdi el gust de cru. Tot seguit afegim la llet tèbia , poc a poc , també sense deixar de remenar. Afegim la sal i la nou moscada , un pols de cada i ho deixem , sempre a foc molt baix , uns deu o dotze minuts.
Ara i tirem per sobre ,la beixamel
Empolvorem per sobre amb formatge ratllat i posem al forn una estona a gratinar.
1h
Etiquetes:
Verdures
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4268 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gracies. Hi farè un cop de ull.
Correctament, pastanagues.Gràcies Joan.
Carai, Cotlliure també és un bon lloc per comprar aquestes ostres.I la manera de menjarles esplendida, segur.
Te raó en Joan, i a més està mal escrit per part meva. Carrotes seria correcte en certa manera.
Esperem que be home. Ja hem faràs saber quelcom.