Bròquil al forn

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un bròquil
  • Tres ous
  • Tres patates
  • Dues llesques de pernil dolç
  • Un paquet de formatge ratllat
  • Un pols de sal
  • Aigua
  • Per la beixamel:Per i lt de llet-100grs de mantega-100grs de farina-Sal- Nou moscada-

4 racions

Elaboració

Bullim el bròquil amb aigua i sal i mentrestant posem a bullir també els ous , i les patates, tot per separat ,cada cosa en un casso diferent.
Un cop tinguem el bròquil bullit , l'escorrem be i el trossegem i reservem en un bol
Desprès escorrem també les patates i les posem en el bol amb el bròquil
Després agafem els ous durs i els tallem a llesques ,els afegim al bròquil i patates
Ho barregem be , en compte a no trencar massa el bròquil i les patates
Un cop barrejat ho posem en una plata de forn , que sigui ample ,de manera que la capa de barrejat quedi amb poc gruix
Ara escampem per sobre, el pernil dolç tallat a trossos
Ara fem la beixamel:Posem un cassó de fons gruixut , al foc amb la mantega a fondre, després afegim la farina i anem remenant amb cullera de fusta sense parar, durant uns quatre minuts, a fi que la farina perdi el gust de cru. Tot seguit afegim la llet tèbia , poc a poc , també sense deixar de remenar. Afegim la sal i la nou moscada , un pols de cada i ho deixem , sempre a foc molt baix , uns deu o dotze minuts.
Ara i tirem per sobre ,la beixamel
Empolvorem per sobre amb formatge ratllat i posem al forn una estona a gratinar.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7676 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Asela Masià diu:
M'encanta aquesta recepta. Quina combinació d'ingredients més bona i quina suavitat... Deliciós.
Jordi Bosch Negre diu:
Asela, a casa va trionfar, hasta el nen que a vegades ès força llepafils.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: