Cocada de Camarón
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						
						Recepta per wok
						Típica de: Equador
						
						
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 500 grams gambetes (petites).
- 4 galeres.
- 1 litre d’aigua.
- 4 o 5 cebes de figueres (uns 800 grs.).
- 3 dents d’all.
- 3 pebrots verds.
- 1 pebrot vermell.
- 300 grams de tomàquet triturat.
- ½ litre de llet de coco.
- Oli d’oliva, sal i pebre.
- Arròs basmati.
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							-	Comencem posant a bullir l’arròs basmati.
-	Pelem les gambetes i posem els caps i les closques en una paella amb oli ben calent, juntament amb les galeres (les galeres donaran suavitat al fumet).
-	Passats cinc minuts llargs, hi afegirem aigua per tal d’anar fent el fumet (anirem tirant aigua sense passar-nos i que vagi reduint; uns 20 minutets). Recordem de salar-lo al final, que si ens redueix pot quedar massa fort.
-	Mentrestant anirem fregint les cebes i els alls en el Wok (tallat tot en brunoisse).
-	Seguirem,  afegint-hi els pebrots també tallats ben fins.
-	Quan el sofregit comenci a fer bona cara, haurà arribat l’hora del tomàquet triturat (l’hi posarem un punt de sucre, si cal).
-	En aquest punt ja haurem passat el fumet pel “xino” (apretant ben fort amb el morter per no perdre res de gust..).
-	Ara que el sofregit ja està al punt, l’hi posarem el fumet (tinguem present que no estem fent una sopa, així que valorem la quantitat; en tot cas, si ho passessim tot pel xinès  podriem  fer una crema  també molt bona).
-	En cinc minuts, ja hi podrem  anar abocant la llet de coco, amb la cura de no passar-nos (poc a poc, potser no cal tota).
-	Apagarem el foc i  posarem a dins la salsa les gambes pelades que es faran soles (han de quedar tendres).
-       L'arròs se serveix separat i que cada comensal se'n posi el que vulgui.
														
 1h 10min
 1h 10min 
Notes
- Si ho passem tot pel "xino" i quatre gambes per decorar, seria la versió crema (sense l'arròs).
- Molt recomanable, i un punt més exòtic, si li afegim un polsim de curry al final (caça molt bé amb les gambetes i amb la llet de coco).
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4349 visites.
 4349 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 Joan Corminas
 Joan Corminas![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram