Cocada de Camarón
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per wok
Típica de: Equador
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grams gambetes (petites).
- 4 galeres.
- 1 litre d’aigua.
- 4 o 5 cebes de figueres (uns 800 grs.).
- 3 dents d’all.
- 3 pebrots verds.
- 1 pebrot vermell.
- 300 grams de tomàquet triturat.
- ½ litre de llet de coco.
- Oli d’oliva, sal i pebre.
- Arròs basmati.
4 racions
Elaboració
- Comencem posant a bullir l’arròs basmati.
- Pelem les gambetes i posem els caps i les closques en una paella amb oli ben calent, juntament amb les galeres (les galeres donaran suavitat al fumet).
- Passats cinc minuts llargs, hi afegirem aigua per tal d’anar fent el fumet (anirem tirant aigua sense passar-nos i que vagi reduint; uns 20 minutets). Recordem de salar-lo al final, que si ens redueix pot quedar massa fort.
- Mentrestant anirem fregint les cebes i els alls en el Wok (tallat tot en brunoisse).
- Seguirem, afegint-hi els pebrots també tallats ben fins.
- Quan el sofregit comenci a fer bona cara, haurà arribat l’hora del tomàquet triturat (l’hi posarem un punt de sucre, si cal).
- En aquest punt ja haurem passat el fumet pel “xino” (apretant ben fort amb el morter per no perdre res de gust..).
- Ara que el sofregit ja està al punt, l’hi posarem el fumet (tinguem present que no estem fent una sopa, així que valorem la quantitat; en tot cas, si ho passessim tot pel xinès podriem fer una crema també molt bona).
- En cinc minuts, ja hi podrem anar abocant la llet de coco, amb la cura de no passar-nos (poc a poc, potser no cal tota).
- Apagarem el foc i posarem a dins la salsa les gambes pelades que es faran soles (han de quedar tendres).
- L'arròs se serveix separat i que cada comensal se'n posi el que vulgui.
1h 10min
Notes
- Si ho passem tot pel "xino" i quatre gambes per decorar, seria la versió crema (sense l'arròs).
- Molt recomanable, i un punt més exòtic, si li afegim un polsim de curry al final (caça molt bé amb les gambetes i amb la llet de coco).
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2480 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies mestre Quim, us agraeixo el compliment! Espero que en aquestes dates, en què tornaré a disposar de més temps,...
Ara que ho dieu, potser una mica si..
Quina bona pinta! Ho haurem de provar. Felicitats!
Gràcies Alícia! Per cert, si a part de la soja hi afegim salsa tonkatsu que és la que es fa servir pels noodles "Yakisoba"...
Amic Lleonart, m'ho apunto per probar-les!