Llamàntol a l'Americana
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						Tipus de plat: Salsa
						
						
						
						
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 2 llamàntols.
- 4 cebes picades fines.
- 2 grans d’alls tallats a làmines.
- ½ litre de fumet de crancs i galeres.
- 1 got de vi blanc sec
- ½ got de brandy del Penedès (mida normal, d’aigua).
- 2 tomàquets.
- Mantequilla.
- Oli, sal i pebre.
- Estragó.
- Mitja llesca de pà torrat.
- 4 ametlles pelades.
- Dues guindilles.
- Estragó.
 4 racions
 4 racions
Utensilis
- Cassola Elèctrica.
Elaboració
							-	Tallem el llamàntol viu (jo li tallo primer el cap, després l’obro longitudinalment, i per últim li tallo les pinces; el dia de la foto no li vaig tallar el cap). Reservem la salseta que desprèn.
-	Posem unes cullerades d’oli d’oliva a la cassola a foc ben fort, i hi anem posant les peces de llamàntol; a mesura que la closca va canviant de color (més vermell) anem retirant. 
-	Quan tots els trossos ja hagin canviat de color, els tornem a posar a la cassola i els ruixem amb el Brandi, i amb cura, l’encendrem (tinguem la campana aturada i anem amb molt de compte quan flambegem). Quan s’hagi consumit l’alcohol reservem.
-	En el mateix  oli, ara a foc suau,i amb una mica de mantequilla, hi anem sofregint les cebes i els allets (n’haurem reservat mitja dent per la picada).
-	Quan la ceba vagi estant transparent li afegirem mig got de vi blanc.
-	En 10 minuts aproximadament, anirem tirant-hi els tres tomàquets sense pell ben talladets (escaldem-los abans perquè sigui més fácil treure-li la pell).
-	Preparem la picada amb la mitja torrada de pa, les ametlles, mitja dent d’all, el líquid que ha deixat anar el llamàntol quan l’hem tallat, un rajolí del vi blanc, un polsim d’estragó, l’oli d’oliva i un punt de sal.
-	En 15 minuts més aprox. ja podem tornar a posar els llamàntols en el sofregit, salpebrant al punt i esmicolant-hi les dues guindilles.
-	Tot seguit hi afegim el fumet de peix i tapem la cassola.
-	En cinc minuts hi posem la picada, i si tot ha anat bé, en cinc minuts més el plat hauria d’estar llest per gaudir-ne.
														
 1h 20min
 1h 20min 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 6362 visites.
 6362 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  Paella
 Paella Carns
 Carns 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram