Pollastre estofat amb llagosta o llamàntol a l'estil pescador
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pollastre de quilo tallat a trossos més aviat petits
- Una llagosta o llamàntol d'un quilo aproximadament
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet
- Una ceba picolada
- Sal
- Pebre negre en pols
- Tres cullerots de fumet de peix
- Anís sec o aiguardent
- Xocolata en pols
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Ametlles torrades
- Quatre alls aixafats
- Una fulla de llorer
- Conyac
- Vi ranci
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una paella gran
Un pot per la batedora
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament amb l'ajud d'un ganivet, tallem el cap de la llagosta o llamàntol en dues meitats a lo llarg, i amb l'ajud d'una cullera buidem tot el corall i el fiquem en el pot de la batedora.
Seguidament, tallem la llagosta o el llamàntol a rodelles d'un dit de gruix aproximadament, les sofregim uns set minuts juntament amb el cap, en una paella amb oli, ho flamegem i ho reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim el pollastre salpebrat juntament amb la ceba picolada, tres alls aixafats i una fulla de llorer.
Quan tot el conjunt és daurat, afegim el sofregit de tomàquet, el vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el fumet de peix i deixem que cogui a foc baix uns vint minuts.
A part, amb la batedora elèctrica fem una picada amb: pa fregit, julivert picolat, un all pelat,un grapat d'ametlles torrades, un raig d'anís sec o aiguardent, mig got de fumet de peix, una cullerada de xocolata, i el corall de la llagosta o llamàntol que ja tenim en el pot de la batedora.
Tot seguit, passem la batedora i ho afegim a la cassola amb el pollastre. Seguidament, afegim el cap i les rodelles de la llagosta o el llamàntol, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt uns dotze minuts més, i ja ho podrem treure-ho a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5164 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.