Suquet de pescadors

Categoria:
Típica de: Costa Brava nord
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 raps de un mig quilo més o menys
  • 1 pubilla de un mig quilo més o menys
  • 4 alls
  • 1 tomàquet madur
  • Oli de oliva
  • Patates
  • Sal
  •  

Per la picada:

  • Llesca de pa fregit
  • Els fetges dels raps
  • 4 alls

Per el fumet:

  • Els caps del peix
  • Una ceba
  • Una branca d'api
  •  

4 racions

Utensilis

Recomano una cassola de ferro colat, és ideal per aquesta cocció.

Elaboració

Primer de tot posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli a escalfar
Netegem el peix de cap i tripa i en reservem el cap
Mentrestant posem una altra olla al foc amb els caps dels peix, una ceba i una branca d'api. Mentrestant el fumet es va fent, posem els alls pelats a la cassola de l'oli
Un cop fregits els alls, però mai deixarem que es refregeixin massa, posarem una llesca de pa a fregir a la cassola i el reservarem en un morter. Seguidament hi fregirem els fetges dels raps i el posarem al morter
Desprès posarem una mica de tomata trinxada a la cassola sense pell ni llavors .
Mentrestant la tomata se'ns sofregeix una mica, pelarem i esberlarem les patates; les rentem i les reservem
Un cop la tomata sofregida, tirem les patates a la cassola, donem unes voltes, que impregnin bé i, seguidament afegim fumet bullent, que cobreixi les patates
Mentrestant piquem la picada del morter i la deixem en el mateix morter. Preparem el peix tallat a rodelles
L'afegirem a la cassola quan les patates els falti més o menys uns cinc minuts; i afegirem també en aquest moment la picada desmaixada amb suc de la cocció. Sacsejarem la cassola agafant per les nanses amb energia i courem uns minuts per que es desfaci i es reparteixi bé la picada.
Si cal rectificarem de sal.

1h 30min


Recepta de cuina de Suquet de pescadors
per Jordi Bosch Negre
Recepta de cuina de Suquet de pescadors
per Jordi Bosch Negre
Recepta de cuina de Suquet de pescadors
per Jordi Bosch Negre

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5595 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Hola Jordi, me podrias informar de lo que es "Una pubilla de 1/5 Kilo ?", dispensa que no escrigi en catala perque faix moltes faltes ortograficas, Jo soc Suiss y la meva parla es l`aleman ja que visc al Kanto de Zürich, Esperant les teves novas reb una forta abracada. Joan
Jordi Bosch Negre diu:
Hola Joan,encantat de informarte,la pubilla és un peix molt bo per fer suquet, que te les escates de un color taronja . Mira ,el que faré és mirar si tinc alguna foto de una pubilla i la penjaré aquí a la recepte i la veurás.Una forta abraçada Joan.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: