Sonsos fregits

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sonsos
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Farina

2 racions

Utensilis

Una escorredora,una paella i paper absorbent.

Elaboració

Posem els sonsos en un escorredor, els passem per sota l’aixeta que quedin ben nets, però vigilem no fer-ho amb massa pressió que no se'ns trenquin si són molt menuts.
Deixem que escorrin bé l’excès d’aigua i tot seguit els posarem en un drap blanc de cuina perquè quedin el màxim de secs possible. Un cop secs els salem lleugerament.Ara en una paella mitjaneta hi posem un dit d’oli d’oliva, engegem el foc i tirem a dins de la paella una cullerada de farina. Quan l’oli sigui calent i sense deixar cremar la farina, anirem tirant petits grapats de sonsos (dos o tres per fregida com a molt). Amb el mànec de la paella els colocarem ben repartits (mai amb cap estri), posarem una tapa per evitar esquitxos i anirem sacsejant fins que els trobem al punt, això va a gustos poden ser més blanquets o més rossets.
Ara amb una escumadora els retirarem, baixarem el foc perquè no se’ns cremi la farina, i els anirem posant en un plat a sobre d’uns fulls de paper absorbent que ens eliminarà l’excès d’oli.

30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8894 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joana M Garcés Riera diu:
Bon dia Jordi;
A Mallorca a quest peix li deim Espetoli, el nom de sonsos es foraster.
Salutacions de Joana M.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!