Croquetes de pollastre

Ingredients

  • 300 g de petxugues de pollastre
  • 50 g de pernil
  • 150 g de ceba
  • 2 ous
  • 50 cc d'oli
  • 30 g de mantega
  • 2 cullerades grosses de farina
  • 200 cc de llet
  • Sal i nou moscada

Elaboració

Tallem les petxugues de pollastre a talls no gaire gruixuts, les salem i les fregim amb l'oli.
Amb el mateix oli de fregir la carn, fregim la ceba, que haurem tallat ben petita.
Li posem sal i quan comenci a enrossir, la retirem del foc, afegim el pollastre i el pernil i ho triturem tot junt.
Posem la mantega a la paella i, quan estigui desfeta, tirem la farina i donem unes voltes.
Afegim la llet i la massa triturada. Ho barregem tot bé i deixem coure un parell de minuts, fins que la massa es desenganxi completament de la paella.
Rectifiquem de sal i posem una mica de nou moscada.
Quan treiem la massa del foc, li posem un rovell d'ou i el barregem bé.
Posem la massa en un recipient pla i la deixem refredar, tapant-la amb plàstic perquè no s'assequi per sobre.
Quan la massa estigui freda, fem les croquetes passant-les per farina i després les passem per ou batut i farina de galeta.
Posem oli abundant en la paella o fregidora i les fregim.
S'han de fregir amb l'oli molt calent, però quan s'estiguin fregint, hem d'abaixar una mica el foc per tal que no s'esberlin ni es cremin.

40min

Notes

Amb les quantitats de la recepta m'han sortit unes 30 croquetes. No he volgut posar les raccions que surten, perquè depèn de si són per un primer plat o per un pica-pica.
Jo les faig amb poca beixamel, perquè m'agrada que siguin una mica consistents per dintre i que es noti el tall.
També les podem fer amb pollastre rostit que tinguem congelat, amb pollastre del caldo o amb pollastre a l'ast.
Si volem les podem congelar quan estiguin arrebossades amb la farina de galeta. Quan les vulgueu cuinar les podeu descongelar abans o les podeu fregir directament del congelador.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

10263 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

8 comentaris:

Àngels Fernández Guillén diu:
He afegit uns quants ceps sofregits abans de triturar la massa. li ha donat un gust boníssim.
Àngels Fernández Guillén diu:
No sé què està passant, però no puc accedir a moltes de les receptes meves i d'altres companys/es. Em surt un missatge que diu "página no trobada".
Tampoc he pogut parlar d'això al fòrum
Àngels Fernández Guillén diu:
Tampoc he pogut entrar al fòrum per parlar del tema de les receptes "no trobades"
Joan Corminas diu:
Amiga Angels

Vaig a provar si entro al Fòrum, ja et dire si ha funcionat
Una abraçada
Joan.c
Joan Corminas diu:
No ha funcionat
Un altre abraçada
Joan.c
Àngels Fernández Guillén diu:
Avui sí que puc accedir a les receptes
Àngels piñol adroher diu:
BONA TARDA. AVUI HE FET LES TEVES CROQUETES I ESTAVEN MOLT I MOLT BONES.
Anna Salas diu:
Bonissimes


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!