Pollastre rostit amb poma i fruits secs
Categoria:
Carns
Típica de: Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Un pollastre gros i tendre.
- Dues cebes mitjanetes.
- Una cabeça d'alls.
- Una fulla de llorer.
- Un quilo de pomes grosses.
- Una copa de moscatell.
- 100 grams de panses sense pinyol.
- 100 grams de prunes confitades.
- 50 grams de pinyons.
- Oli verge d'oliva, sal i pebre negre.
6 racions
Utensilis
Dues cassoles, i dus plates de servir.
Elaboració
Farem el pollastre a talls no massa grossos. (Podem demanar que ens ho facin a la carnisseria).
El salpebrarem, i posarem en una cassola amb oli, i la fulla de llorer, i l'enrossirem sense presses.El reservarem.
A la mate4ixa cassola, hi posarem la ceba talladeta a tires, i els alls solts, i també ho enrossirem.
En una cassola a part, hi posarem les panses i les prumes, i deixarem que s'inflin una miqueta, després els pinyons, i també esperarem que enrosseixin (s'enrosseixen de seguida). Mirarem que els pinyons no s'enfosqueixin massa, ja que aleshores són amargs. Han de ser només una mica rossos.
Afegirem després a aquesta cassola la poma, i a foc lent, esperarem que es desfaci anant remenant-ho tot, per tal de que quedi ben barrejat. Ho reservarem.
Posarem la cassola del pollastre al foc, amb els talls rostits, la ceba, i els alls, i hi afegirem el moscatell, deixant que es cogui tot junt uns cinc minuts més. HI posarem una mica de sal. És millor flamejar-ho, per tal de treure l'alcohol del moscatell. Té més bon gust.
1h
Notes
Ho servirem en una safata, i un bol o plat petit per la poma i fruits secs.
Si ho fem d'un dia per l'altre, és molt millor de gust.
Etiquetes: Comidas especiales Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
13228 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.