Panellets de l'àvia Teresa
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						
						Recepta per forn
						Típica de: Catalunya
						
						Estació:  tardor
 tardor 
													Dificultat: Alta
						
						
Ingredients
- Un quilo de pasta d'ametlla triturada.
- Vuit ous (sis rovells i dos sencers).
- La raspadura d'una llimona.
- Tres quarts de quilo de sucre mòlt.
- 100 grams d'ametlles crues i 1/2 quilo de pinyons (per la decoració).
 12 racions
 12 racions
Utensilis
Eixugamà o tovalló, bol gran de vidre, safates de forn i les vostres mans.
Elaboració
							Es fa una massa amb els ous, la pasta d'ametlla, el sucre i la raspadura de la llimona amb les mans, sense por, i ho deixarem reposar tapat amb un tovalló o eixugamà durant unes 12 hores (d'un dia per l'altre).
Farem boletes no massa grosses, i ho decorarem amb una ametlla crua sobre o pinyons per tota la boleta. (Els pinyons se us adheriran millor si abans bateu unes clares -les que us han sobrat-, i els suqueu dins, deixant-los una estona).
Quan els tingueu fets, cal posar sota de cadascun una rodoneta de neula (hòsties), que trobareu on heu comprat la pasta d'ametlla, per tal que no se us cremin de sota.
Tindrem el forn MOLT CALENT, i courem els panellets pocs minuts. Es fan de seguida.
CONSELL: No els deixeu refredar pas dins del forn, perquè us quedarien com a pedres. Cal refredar-los fora, encara que us sembli que són tous. Una vegada són freds, veureu que queden forts de fora i de dins tovets.
Si voleu que quedin lluents, cal pintar-los abans d'enfornar-los, amb rovell d'ou, ajudats d'un pinzell nou.
Penseu que també podeu fer formes (rovellons, etc...), i també hi podem posar gustos (coco, xocolata, maduixa, llimona, etc...), encara que jo no en sóc massa partidària. Els panellets són els panellets!
Veureu que amb aquestes quantitats, en surten com unes 50/60 unitats.
Si veieu que la pasta us queda espessa, podeu afegir les clares que us han sobrat.Ha de quedar una massa que no s'enganxi al recipient on l'esteu treballant.
SI ELS FEU AMB ELS VOSTRES NÉTS, ENCARA US SORTIRAN MÉS BONS!!!
														
 2h
 2h 
Notes
Servir-los amb una safata bonica, adornada amb blondes de paper platejades, daurades o blanques, o amb aquells tapets de safata de servir que tots tenim brodats a casa. Podeu posar-hi també, per a fer bonic, bombonets petitons, o també "lacasitos" de colors, llençats per sobre dels panellets. I no cal dir que posarem a taula un bon cava brut, vi ranci o moscatell (a gust).
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 7406 visites.
 7406 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  
  Pasta
 Pasta
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram