Confitura de tomaca de l'àvia Malena

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos quilos de tomaques carnoses i dolces.
  • Sucre.
  • Una llimona.

Utensilis

Pots hermètics. Un bol de vidre.

Elaboració

Escaldarem les tomaques, per tal de pelar-les amb més facilitat.
Una vegada pelades, els hi treurem el suc i les llavors (opcional).
Les pesarem i afegirem la mateixa quantitat de sucre.
Les trinxarem. Encara que no quedin fines, també es bo de trobar trossets una vegada feta.
Hi posarem la raspadura d'una llimona, i el suc.
Ho posarem tot al foc, i ho deixarem que es vagi fent a foc lent, durant uns 35/40 minuts.
Tindrem els pots hermètics a punt, i la posarem dins una vegada freda, procurant que no hi quedi aire.
Es conserva molt bé durant temps, si els pots estan ben tancats.

1h

Notes

Les tomaques de l'estiu, són les millors per a fer aquesta confitura.
Queda deliciosa, i és una recepta molt antiga.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4950 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: