Arròs de peix a la catalana
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una ceba mitjaneta o dues de tendres (millor)
- Dos alls tendres
- Una tomaca madura i dolça mitjaneta
- Una copeta de conyac
- Sis tasses d'arròs
- Un grapadet de pèsols
- All i julivert picats
- Un polsim de pebre vermell o uns filets de safrà
- Sis escamerlancs mitjanets
- Mig quilo de musclos
- Un garpadet de xirles
- Sis llagostins mitjanets
- Quatre sípies o calamars
- Peix per fumet
- Oli d'oliva verge, sal i aigua.
- Una llimona
6 racions
Utensilis
Un ratllador o picadora, una paella per arròs, i una olla pel fumet.
Elaboració
Farem un fumet amb el peix de roca, i una fulla de llorer.
En una paella per arròs, posarem oli i les sípies o calamars fets a trossets.
Quan s'hagin begut el seu suc, ho retirarem.
A la mateixa paella, hi posarem la ceba trinxadeta molt petita.
Quan comenci a rossejar, hi afegirem els alls, i al cap de dos minuts, hi posarem la tomaca triturada, i també els pèsols.
Quan ho tinguem al seu punt, hi afegirem la sípia o calamar que hem reservat, i hi tirarem el conyac, deixant que cogui uns minuts més.
Afegirem aleshores l'arròs i el pebre vermell, ho sofregirem junt durant pocs minuts.
Haurem obert els musclos i les xirles al vapor, hi els hi posarem (els musclos amb una sola closca).
També hi afegirem aleshores els llagostins i escamerlancs, i ho cobrirem amb el fumet. (Dues tasses de brou i poc més, per una tassa d'arròs).
Deixarem que bulli de dotze a quinze minuts, i ho deixarem reposar uns cinc minuts més, per tal que es begui tot el brou.
Espolsar-ho amb all i julivert picats quan faltin cinc minuts per acabar la cocció.
1h
Notes
El peix o marisc que hi posem, pot variar segons el gust de cadascú.
Podem servir-ho com a plat únic, acompanyat d'una amanida verda amb tomàquet, enciam, olives verdes i negres, cogombre, i ceba, o el que volguem.
També podem adornar la paella amb trocets de llimona.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7983 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.