Arròs de peix a la catalana
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una ceba mitjaneta o dues de tendres (millor)
- Dos alls tendres
- Una tomaca madura i dolça mitjaneta
- Una copeta de conyac
- Sis tasses d'arròs
- Un grapadet de pèsols
- All i julivert picats
- Un polsim de pebre vermell o uns filets de safrà
- Sis escamerlancs mitjanets
- Mig quilo de musclos
- Un garpadet de xirles
- Sis llagostins mitjanets
- Quatre sípies o calamars
- Peix per fumet
- Oli d'oliva verge, sal i aigua.
- Una llimona
6 racions
Utensilis
Un ratllador o picadora, una paella per arròs, i una olla pel fumet.
Elaboració
Farem un fumet amb el peix de roca, i una fulla de llorer.
En una paella per arròs, posarem oli i les sípies o calamars fets a trossets.
Quan s'hagin begut el seu suc, ho retirarem.
A la mateixa paella, hi posarem la ceba trinxadeta molt petita.
Quan comenci a rossejar, hi afegirem els alls, i al cap de dos minuts, hi posarem la tomaca triturada, i també els pèsols.
Quan ho tinguem al seu punt, hi afegirem la sípia o calamar que hem reservat, i hi tirarem el conyac, deixant que cogui uns minuts més.
Afegirem aleshores l'arròs i el pebre vermell, ho sofregirem junt durant pocs minuts.
Haurem obert els musclos i les xirles al vapor, hi els hi posarem (els musclos amb una sola closca).
També hi afegirem aleshores els llagostins i escamerlancs, i ho cobrirem amb el fumet. (Dues tasses de brou i poc més, per una tassa d'arròs).
Deixarem que bulli de dotze a quinze minuts, i ho deixarem reposar uns cinc minuts més, per tal que es begui tot el brou.
Espolsar-ho amb all i julivert picats quan faltin cinc minuts per acabar la cocció.
1h
Notes
El peix o marisc que hi posem, pot variar segons el gust de cadascú.
Podem servir-ho com a plat únic, acompanyat d'una amanida verda amb tomàquet, enciam, olives verdes i negres, cogombre, i ceba, o el que volguem.
També podem adornar la paella amb trocets de llimona.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
14205 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.