Faves a la catalana
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 1 1/4 quilos de faves esgranades
- 200 g. cansalada viada
- 300 g. de bisbe (botifarra negra ampla)
- 200 g. de carn de porc
- 1 os de pernil
- 50 g de llard
- 0,5l. de brou
- 2 cebes
- 2 alls
- 1 pastanaga
- 2 tomates madures
- 1 rama de menta fresca
- 1/2 cullereta de sucre
- 1 copeta d'aiguardent
- Sal i pebre
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							En una cassola de terrissa, poseu-hi el llard.
Un cop desfet, afegiu les tires de cansalada viada.
Deixeu que quedi daurat, tot remenant amb una cullera, si pot ser, de fusta.
Afegiu les cebes, tallades fines i els alls amb pell. Quan hom comprovi que comencen a prendre color, afegiu les tomates i la pastanaga, pelades i picades petites.
Deixeu-ho submergit uns minuts i poseu-hi l'os del pernil.
Incorporeu les faves, ofegueu-ho uns minuts i, a continuacio, afegiu-hi l'aiguardent, la menta, mulleu amb el brou.
Assaoneu amb sal, pebre i mitja cullereta de sucre.
Tapeu; entre la cassola i la seva tapa, cal posar-hi un paper de barba o parafinat; deixeu coure lentament uns trenta minuts, aproximadament. Vigileu la coccio.
Quan faltin uns deu minuts per acabar de coure's, afegiu-hi la botifarra negra sencera.
Quan les faves estiguin al seu punt, traieu-les del foc, talleu el «bisbe» a trossos i poseu-lo al damunt de les faves.
 Aquest plat cal servir-lo en la mateixa cassola.
														
 1h 15min
 1h 15min 
 Etiquetes: 
						Cuina Catalana
 
						Etiquetes: 
						Cuina Catalana  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4347 visites.
 4347 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Postres i dolços
 Postres i dolços Natilles
 Natilles 
  
  
  Altres
 Altres Carns
 Carns Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes





 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram