Faves a la catalana

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 1/4 quilos de faves esgranades
  • 200 g. cansalada viada
  • 300 g. de bisbe (botifarra negra ampla)
  • 200 g. de carn de porc
  • 1 os de pernil
  • 50 g de llard
  • 0,5l. de brou
  • 2 cebes
  • 2 alls
  • 1 pastanaga
  • 2 tomates madures
  • 1 rama de menta fresca
  • 1/2 cullereta de sucre
  • 1 copeta d'aiguardent
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

En una cassola de terrissa, poseu-hi el llard.
Un cop desfet, afegiu les tires de cansalada viada.
Deixeu que quedi daurat, tot remenant amb una cullera, si pot ser, de fusta.
Afegiu les cebes, tallades fines i els alls amb pell. Quan hom comprovi que comencen a prendre color, afegiu les tomates i la pastanaga, pelades i picades petites.
Deixeu-ho submergit uns minuts i poseu-hi l'os del pernil.
Incorporeu les faves, ofegueu-ho uns minuts i, a continuacio, afegiu-hi l'aiguardent, la menta, mulleu amb el brou.
Assaoneu amb sal, pebre i mitja cullereta de sucre.
Tapeu; entre la cassola i la seva tapa, cal posar-hi un paper de barba o parafinat; deixeu coure lentament uns trenta minuts, aproximadament. Vigileu la coccio.
Quan faltin uns deu minuts per acabar de coure's, afegiu-hi la botifarra negra sencera.
Quan les faves estiguin al seu punt, traieu-les del foc, talleu el «bisbe» a trossos i poseu-lo al damunt de les faves.
Aquest plat cal servir-lo en la mateixa cassola.

1h 15min


Recepta de cuina de Faves a la catalana

En plana cocció
per Jordı Bаr

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2029 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!