"Gaspatxo" a la catalana
Categoria:
Altres
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Inexperts

Ingredients
- Un pot de suc de vegetals o tomaca d'un litre (de vidre).
- Una tomaca verosa.
- Un pebrot vermell.
- Dues cebes tendres.
- Un cogombre.
- Quatre llesquetes de pa del dia abans.
- Una tassa d'oli d'oliva verge.
- Un raget de vinagre.
- Un gra d'all.
- Unes fulletes de menta.
4 racions
Utensilis
Un bol gran de vidre, i bols petits (un per a cada comensal)
Plats o bols individuals.
Un cullerot de servir.
Elaboració
Posarem al got de la batidora un got de suc de tomaca, l'oli, les llesques de pa, el gra d'all i el vinagre.
Ho trinxarem tot amb la batidora, i ho posarem seguidament en un bol gran de vidre.
Hi afegirem la resta de suc de tomaca o vegetals.
Ho remenarem bé. Ho reservarem a la nevera.
Picarem a dauets la tomaca, el pebrot, les cebes i el cogombre, i ho posarem en bols individuals.
En el moment de servir-ho, afegirem al "gaspatxo" uns glaçons de gel.
30min
Notes
Posar enmig de la taula els plats o bols amb els vegetals a dauets, per tal que cada comensal agafi el que li vingui de gust.
No oblidar-nos del gel, ja que li dóna la frescor adient i agradable, sobretot a l'estiu.
Decorar-ho amb una fulleta de menta.
És fàcil de fer, i molt refrescant.
Podem substituir perfectíssimament el suc de pot per tomaques madures i dolces.
També podem posar-ho en gotets petitons (de licor), i servir-ho com aperitiu, entre altres coses per picar.

Etiquetes:
Per inexperts
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3230 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.