Crema de Sant Josep o Crema Catalana
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 rovells d'ou
- 150 gr de sucre o 100 gr si no us agrada tant dolça
- 1/2 litres de llet
- 1 dl de llet
- 20 gr de midó ( si no es troba, Maizena)
- 1 canó de canyella
- Pell de llimona
Utensilis
Pala per cremar o bufador ("soplete" en castellà)
Elaboració
Poseu al foc 1/2 litre de llet amb la canyela i la pell de llimona.
Traieu-la del foc quan arrenqui el bull i coleu-la
Bateu els rovell d'ous amb el sucre
Deixateu el midó o la Maizena amb el decilitre de llet freda
Barregeu la llet calenta amb els ous, el sucre i el midó i poseu-la al foc.
Coure a foc ben baix, remenant fins que comenci a espessir-se. Aniren compte que la crema no arribi a bullir.
Poseu-la en una plata fonda o be en plats o cassoletes individuals
Si voleu podeu treure la pell de la llimona i la canyella i deixar refredar
Si us agrada cremada, empolseu-la amb força sucre i cremeu-la amb una pala o be amb un bufador si no teniu on escalfar-la
30min
Etiquetes: Postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
11045 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.