Crema de Sant Josep o Crema Catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 4 rovells d'ou
  • 150 gr de sucre o 100 gr si no us agrada tant dolça
  • 1/2 litres de llet
  • 1 dl de llet
  • 20 gr de midó ( si no es troba, Maizena)
  • 1 canó de canyella
  • Pell de llimona

Utensilis

Pala per cremar o bufador ("soplete" en castellà)

Elaboració

Poseu al foc 1/2 litre de llet amb la canyela i la pell de llimona.
Traieu-la del foc quan arrenqui el bull i coleu-la
Bateu els rovell d'ous amb el sucre
Deixateu el midó o la Maizena amb el decilitre de llet freda
Barregeu la llet calenta amb els ous, el sucre i el midó i poseu-la al foc.
Coure a foc ben baix, remenant fins que comenci a espessir-se. Aniren compte que la crema no arribi a bullir.
Poseu-la en una plata fonda o be en plats o cassoletes individuals
Si voleu podeu treure la pell de la llimona i la canyella i deixar refredar
Si us agrada cremada, empolseu-la amb força sucre i cremeu-la amb una pala o be amb un bufador si no teniu on escalfar-la

30min


Recepta de cuina de Crema de Sant Josep o Crema Catalana

Imatge de Google
per Bruguers Sanou

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8108 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

7 comentaris:

Conxita Ferrer diu:
Hola!
La meva àvia també hi posava midó. De moment, encara no n'he menjat cap amb la textura i el sabor de quan era petita. Demà preguntaré a la botiga del poble si en tenen. Suposo que en algun indret en trobaré.... estava pensant si a les botigues de grana seca.

No, jo no n'he fet fa temps, però arran d'haver vist penjada la teva recepta,m'has fet recordar sabors de la meva infantesa i crec que ho faré. Canviaré la llet per beguda vegetal.Fa molts anys que no prenc llet. Els flans ho faig amb llet de soja o espelta o kamut i em queden bons.

Cordialment,
Conxita
Bruguers Sanou diu:
A Castelldefels no trobo midó inclús em fa peneta que ni tan sols sápiguen què és. Alguns dependents m'adrecen a la drogueria pensant que vull midonar roba.
La Maizena soluciona però jo és igual.
Eulalia Juncosa diu:
Hola,
jo a la crema catalana o de Sant Josep, li poso midó. És un espasant sense gust.
A Barcelona, el podeu trobar als mercats, a les botigues de fruits secs, llegums, i productes d'aquest estil.
Canvia el gust totalment, us el recomano.
Quim Lleonart diu:
Els que vivim a Reus, tenim la sort de poder trovar midó, a; Supermercats Catalans, i en el Colmado Baró. Us ho dic, per si hi ha algú de Reus, i no sap on trobar-ne. Una salutació. Quim Lleonart.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Actualment el midó de fer crema no es troba fàcilment, però com se´n pot comprar una bona quantitat perquè no es corca, va bé tindre´n sempre una bosseta de reserva a l´armari. Jo el compro a l´Antiga Casa Torras, Plaça Comercial 2, davant mateix de l´Antic Mercat del Born de Barcelona. Si aneu per aquella zona apropeu-vos a donar-hi una ullada, tenen tot tipus de farines, espècies, llegums i fruits secs; és el paradís de la materia prima.
Bruguers Sanou diu:
No n'he trobat. Quan vagi a passejar pel Born no deixaré d'entrar a la botiga.
Gràcies súperxefs
Jaume carrasco font diu:
Jo el vaig comprar la setmana pasada a reus al colmado Baro,seguint les recomanacions de Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: