Macarrons negres amb calamarsons i gambes

Ingredients

  • 500 gr de macarrons negres de sípia
  • 500 gr. de calamarsons de platja
  • Cuetes de gambes pelades (poden ser congelades)
  • 2 cebes tallades fines
  • 4 grans d'all tallats petits
  • Tomaquet concetrat
  • 1 copeta de vi blanc
  • Sal, farigola, orenga i alguns grans de pebre

4 racions

Elaboració

Per una banda, bullim la pasta seguint les indicacions del fabricant.
Per una altra, saltar els calamarsons a foc viu, amb oli, fins que agafin color i els reservem.
A la mateixa paella, saltem les gambes.
Amb el mateix oli, fregim la ceba a foc lent fins que estigui tova.
Un cop cuita, afegim els alls ben petits vigilant que no es cremin, i seguidament el tomàquet i les espècies.
Quan estigui tot ben concentrat, posem la copeta de vi per desfer-lo. Deixar evaporar l’alcohol del vi i coure lentament fins que el sofregit estigui ben confitat.
Un con llest el sofregit, incorporem els calamarsons i les gambes, donem un parell de remenades, aboquem la pasta i deixem que s'impregni de la salsa.
Servir ben calent.

35min

Notes

Si els macarrons són ratllats potencien el gust dels ingredients. En aquest cas, totalment recomanables. També és una bona recepta per fer amb espaguetis.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2042 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: