Paella marinera
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Paella
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 8 gambes
- 8 escamarlants
- Un grapat de musclos de roca
- Un grapat cloïsses (o similars)
- 1 Sèpia
- 3 alls tendres
- 1 Ceba de Figueres
- 1 Pebrot verd
- 1 Nyora
- 1 Pebrot xoricer
- Julivert
- Sal i pebre
- 1 all normal
- Arròs Bomba (4-5 tasses per 4 persones)
- Fumet de peix (el triple de tasses que d'arròs)
- Zafrà
- Conyac
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Paellero (diàmetre en funció racions)
Elaboració
							En una cassola, amb una mica d'oli, saltejem les gambes i els escamarlants sense que queden massa cuits, i els reservem. 
Posteriorment, posem a coure la sèpia prèviament tallada a trossets i reservem. Alhora, obrim al vapor en una olla, els musclos i les cloïsses i reservem.
Tallem a trossets petits, la ceba, el pebrot verd, els alls tendres, la nyora i el pebrot xoricer (prèviament posats en remull).
A la mateixa cassola afegim una mica d'oli i posem els ingredients anteriors a foc molt lent i que vagin coent poc a poc, fins que agafi un color dorat la ceba. Mentrestant piquem el julivert amb el gra d'all. Un cop estigui al seu punt el sofregit, hi afegim la sèpia, els musclos i les cloïsses, ho barrejem bé, tirem un raig de conyac, i hi afegim l'arroç. Agafem una mica de fument de peix, desfem l'all i julivert picat, hi ho barrejem bé amb l'arròs, perquè agafi gust, i tenim a foc lent dos minuts  rossejant. Afegim el fumet de peix, el zafrà, remenem bé, i rectifiquem de sal i pebre. Coem a foc ràpid durant 18-20 minuts, i quan manquin uns minuts afegir les gambes (també es poden reservar i afegir-les quan la paella estigui feta al damunt). Parem el foc, tapem amb un drap de cotó la cassola, i deixem reposar uns tres minuts.
														
 1h
 1h 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4602 visites.
 4602 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 
									 Guillermina marti
 Guillermina marti Bruguers Sanou
 Bruguers Sanou Mireia Mateu
 Mireia Mateu![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 Paella
 Paella Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  
  
  
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram