Paella marinera

Ingredients

  • 8 gambes
  • 8 escamarlants
  • Un grapat de musclos de roca
  • Un grapat cloïsses (o similars)
  • 1 Sèpia
  • 3 alls tendres
  • 1 Ceba de Figueres
  • 1 Pebrot verd
  • 1 Nyora
  • 1 Pebrot xoricer
  • Julivert
  • Sal i pebre
  • 1 all normal
  • Arròs Bomba (4-5 tasses per 4 persones)
  • Fumet de peix (el triple de tasses que d'arròs)
  • Zafrà
  • Conyac

4 racions

Utensilis

Paellero (diàmetre en funció racions)

Elaboració

En una cassola, amb una mica d'oli, saltejem les gambes i els escamarlants sense que queden massa cuits, i els reservem.
Posteriorment, posem a coure la sèpia prèviament tallada a trossets i reservem. Alhora, obrim al vapor en una olla, els musclos i les cloïsses i reservem.
Tallem a trossets petits, la ceba, el pebrot verd, els alls tendres, la nyora i el pebrot xoricer (prèviament posats en remull).
A la mateixa cassola afegim una mica d'oli i posem els ingredients anteriors a foc molt lent i que vagin coent poc a poc, fins que agafi un color dorat la ceba. Mentrestant piquem el julivert amb el gra d'all. Un cop estigui al seu punt el sofregit, hi afegim la sèpia, els musclos i les cloïsses, ho barrejem bé, tirem un raig de conyac, i hi afegim l'arroç. Agafem una mica de fument de peix, desfem l'all i julivert picat, hi ho barrejem bé amb l'arròs, perquè agafi gust, i tenim a foc lent dos minuts rossejant. Afegim el fumet de peix, el zafrà, remenem bé, i rectifiquem de sal i pebre. Coem a foc ràpid durant 18-20 minuts, i quan manquin uns minuts afegir les gambes (també es poden reservar i afegir-les quan la paella estigui feta al damunt). Parem el foc, tapem amb un drap de cotó la cassola, i deixem reposar uns tres minuts.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1274 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Cirera diu:
Tota la preparació l'he feta dins la "paella" que veieu a la foto, malgrat en el texte he posat cassola, i potser he confós a algú. Es veu una mica caldós perqué la foto la vaig fer tot just acabar de coure'l, i sense repossar. Però després de 3 minuts de rapòs tapat amb el drap, va quedar al seu punt. No va quedar un arrós caldós.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!