Gâteau Basque (Pastís Vasc)

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: França → País Vasc Francès
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Ingredients per la massa:

  • 200 gr mantega en pomada
  • 1 ou sencer
  • 2 rovells
  • 200 gr sucre
  • 300 gr de farina de repostería
  • Un péssic de sal
  • Ingredients per la crema
  • 1/4 l de llet sencera
  • 1 ou
  • 1 rovell
  • 50 gr de farina
  • 65 gr de sucre
  • 2 culleradetes de pedro ximenes
  • Aroma de vaïnilla

10 racions

Elaboració

Per fer la massa, posarem tots els ingredients dins d'un bol i ho barrejarem bé, primer amb una espàtula i després amb les mans i reservem.
En un cassó posem tots els ingredients per fer la crema i ho posem al foc, i remenarem continuament, un cop arrenqui el bull seguirem remenant fins a obtenir la textura desitjada i retirarem del foc.
En un motlle de 20 cm hi posem la meitat de la massa i procurem escampar-la per tota la base del motlle, tot seguit a la part central hi posarem la crema i la resta de la massa l'aplanarem una mica i la posarem amb compte per sobre de la crema procurant també tapar tota la superficie. Pintarem amb un rovell batut i hi farem formes amb una forquilla o ganivet. Enfornem uns 35 minuts a 180º. És un postre que fins i tot es pot menjar tebi. Mmmmmmmmmmmmmm deliciós.

1h


Recepta de cuina de Gâteau Basque (Pastís Vasc)
per Meri Cuinetes
Recepta de cuina de Gâteau Basque (Pastís Vasc)
per Meri Cuinetes

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2530 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: