Gâteau Basque (Pastís Vasc)
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: França → País Vasc Francès
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Ingredients per la massa:
- 200 gr mantega en pomada
- 1 ou sencer
- 2 rovells
- 200 gr sucre
- 300 gr de farina de repostería
- Un péssic de sal
- Ingredients per la crema
- 1/4 l de llet sencera
- 1 ou
- 1 rovell
- 50 gr de farina
- 65 gr de sucre
- 2 culleradetes de pedro ximenes
- Aroma de vaïnilla
10 racions
Elaboració
Per fer la massa, posarem tots els ingredients dins d'un bol i ho barrejarem bé, primer amb una espàtula i després amb les mans i reservem.
En un cassó posem tots els ingredients per fer la crema i ho posem al foc, i remenarem continuament, un cop arrenqui el bull seguirem remenant fins a obtenir la textura desitjada i retirarem del foc.
En un motlle de 20 cm hi posem la meitat de la massa i procurem escampar-la per tota la base del motlle, tot seguit a la part central hi posarem la crema i la resta de la massa l'aplanarem una mica i la posarem amb compte per sobre de la crema procurant també tapar tota la superficie. Pintarem amb un rovell batut i hi farem formes amb una forquilla o ganivet. Enfornem uns 35 minuts a 180º. És un postre que fins i tot es pot menjar tebi. Mmmmmmmmmmmmmm deliciós.
1h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1988 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Us pensaveu que no me n'adonaria que heu plagiat la meva recepta? Sé que n'hi ha de molts tipus de maneres de fer la truita,...
Senzilla però amb un resultat espectacular. Per cert la patata on l'has trobat? Jo fa molt que la busco però encara no...
No, primer vas fent les capes de verdures i quan ho tens tot hi poses la barreja dels ous amb la llet així d'aquesta manera...
Prenc nota de la recepta, senzilla i fàcil
Un aspecte, espectacular