Gâteau Basque (Pastís Vasc)

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: França → País Vasc Francès
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Ingredients per la massa:

  • 200 gr mantega en pomada
  • 1 ou sencer
  • 2 rovells
  • 200 gr sucre
  • 300 gr de farina de repostería
  • Un péssic de sal
  • Ingredients per la crema
  • 1/4 l de llet sencera
  • 1 ou
  • 1 rovell
  • 50 gr de farina
  • 65 gr de sucre
  • 2 culleradetes de pedro ximenes
  • Aroma de vaïnilla

10 racions

Elaboració

Per fer la massa, posarem tots els ingredients dins d'un bol i ho barrejarem bé, primer amb una espàtula i després amb les mans i reservem.
En un cassó posem tots els ingredients per fer la crema i ho posem al foc, i remenarem continuament, un cop arrenqui el bull seguirem remenant fins a obtenir la textura desitjada i retirarem del foc.
En un motlle de 20 cm hi posem la meitat de la massa i procurem escampar-la per tota la base del motlle, tot seguit a la part central hi posarem la crema i la resta de la massa l'aplanarem una mica i la posarem amb compte per sobre de la crema procurant també tapar tota la superficie. Pintarem amb un rovell batut i hi farem formes amb una forquilla o ganivet. Enfornem uns 35 minuts a 180º. És un postre que fins i tot es pot menjar tebi. Mmmmmmmmmmmmmm deliciós.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1532 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!