Salsa pels calçots
Categoria:
Salses
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: primavera hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos pebrots de romesco, 50 grams d'avellanes torrades, 50 grams d'ametlles torrades, quatre carquinyolis, una cabeça d'alls, dues tomaques grosses vermelles i dolces, sal, un bon polset de pebre vermell dolç, una mica (poquet) pebre vermell picant, 1/2 litre d'oli d'oliva verge, i un raget de whisky.
- Un gra d'all cru, i unes fulles de julivert.
10 racions
Utensilis
Un bol gran de vidre o fang, bonic, un cullerot i deu envasos de vidre o fang individuals.
Elaboració
Es posen a escalivar al forn la cabeça d'alls i les tomaques madures. Quan tot està tovet, ho pelem i reservem.
Escaldem els pebrots de romesco, i els traiem la polpa.
Anem afegint els ingredients dins d'un got de batedora manual, i quan ho tenim tot dins, posem una mica d'oli, i anem afegint la resta de l'oli mentre ho anem batent, talment com si féssim un all i oli o maionesa.
Quan veiem que queda una pasta fina ja ho tenim a punt per assaborir-ho amb els calçots.
30min
Notes
Cada comensal es posarà la salsa que cregui convenient, mitjançant el seu bol petit corresponent i el cullerot.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6438 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.