Salsa pels calçots

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dos pebrots de romesco, 50 grams d'avellanes torrades, 50 grams d'ametlles torrades, quatre carquinyolis, una cabeça d'alls, dues tomaques grosses vermelles i dolces, sal, un bon polset de pebre vermell dolç, una mica (poquet) pebre vermell picant, 1/2 litre d'oli d'oliva verge, i un raget de whisky.
  • Un gra d'all cru, i unes fulles de julivert.

10 racions

Utensilis

Un bol gran de vidre o fang, bonic, un cullerot i deu envasos de vidre o fang individuals.

Elaboració

Es posen a escalivar al forn la cabeça d'alls i les tomaques madures. Quan tot està tovet, ho pelem i reservem.
Escaldem els pebrots de romesco, i els traiem la polpa.
Anem afegint els ingredients dins d'un got de batedora manual, i quan ho tenim tot dins, posem una mica d'oli, i anem afegint la resta de l'oli mentre ho anem batent, talment com si féssim un all i oli o maionesa.
Quan veiem que queda una pasta fina ja ho tenim a punt per assaborir-ho amb els calçots.

30min

Notes

Cada comensal es posarà la salsa que cregui convenient, mitjançant el seu bol petit corresponent i el cullerot.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4022 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!