Fricandó de vedella amb bolets

Ingredients

  • 1,2 kg de llata de vedella
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 200 g de bolets variats
  • 1 got de manzanilla o fino
  • 1 l brou de carn
  • Sal i pebre negre
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Per la picada
  • 2 grans d'all
  • 10 gr ametlles torrades
  • 10 gr avellanes torrades
  • 1 llesca pà séc
  • Julivert picat

6 racions

Elaboració

Agafarem la vedella i en faren talls prims, la salarem i enfarinarem i la fregirem en una cassola amb abundant oli calent. Quan sigui ben rossa, la treure'm i reservarem.
Retirarem l'excés d'oli i sofregirem, la ceba, la pastanaga i el porro que haurem picat ben petit. Un cop siguin daurats, afegim el tomàquet que prèviament haurem netejat i triturat, i el vi. Ho deixarem coure uns 10 minuts.
Un cop passat aquest temps, afegirem la vedella, i el brou i ho deixarem reduint a foc suau uns 45 minuts. Deixarem llesta també la picada que haurem preparat picant tots els ingredients en un morter. Un cop hagin passat els 45 minuts, afegirem la picada a la carn i els bolets, rectificarem de sal i pebre i el deixarem uns 10 minuts més. Deixarem reposar una mica el fricandó i ja el podrem servir, en aquest cas jo l'he acompanyat d'unes crestes de truita de patates

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

13633 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Roser Tolsau Jose diu:
Hola Meri, aquesta recepta es perfecta, però hi ha dos ingredients que no formen part del fricandó, el tomàquet i la pastanaga. Recordem que aquesta recepta arriba a Catalunya quan la "guerra del francés" amb el nom de "fricandeau". Els francesos en aquells época no tenian, per questió de clima, ni tomàquets ni pastanagues.
Quim Lleonart diu:
Benvolguda Roser Tosau, perdoni que discrepi del seu punt de vista sobre si el fricandó ha de portar pastanagues i tomàquets o no.
Si té vosté l'amabilitat de consultar el Gran llibre de la cuina Catalana d'en Josep Lladonosa, podra veure la recepta " fricandó amb carreretes " i podra comprobar que entre els seus ingredients, figuren tant les pastanagues així com els tomàquets. Rebi una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: