Fricandó de vedella amb bolets

Ingredients

  • 1,2 kg de llata de vedella
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 tomàquets madurs
  • 200 g de bolets variats
  • 1 got de manzanilla o fino
  • 1 l brou de carn
  • Sal i pebre negre
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Per la picada
  • 2 grans d'all
  • 10 gr ametlles torrades
  • 10 gr avellanes torrades
  • 1 llesca pà séc
  • Julivert picat

6 racions

Elaboració

Agafarem la vedella i en faren talls prims, la salarem i enfarinarem i la fregirem en una cassola amb abundant oli calent. Quan sigui ben rossa, la treure'm i reservarem.
Retirarem l'excés d'oli i sofregirem, la ceba, la pastanaga i el porro que haurem picat ben petit. Un cop siguin daurats, afegim el tomàquet que prèviament haurem netejat i triturat, i el vi. Ho deixarem coure uns 10 minuts.
Un cop passat aquest temps, afegirem la vedella, i el brou i ho deixarem reduint a foc suau uns 45 minuts. Deixarem llesta també la picada que haurem preparat picant tots els ingredients en un morter. Un cop hagin passat els 45 minuts, afegirem la picada a la carn i els bolets, rectificarem de sal i pebre i el deixarem uns 10 minuts més. Deixarem reposar una mica el fricandó i ja el podrem servir, en aquest cas jo l'he acompanyat d'unes crestes de truita de patates

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

11072 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Roser Tolsau Jose diu:
Hola Meri, aquesta recepta es perfecta, però hi ha dos ingredients que no formen part del fricandó, el tomàquet i la pastanaga. Recordem que aquesta recepta arriba a Catalunya quan la "guerra del francés" amb el nom de "fricandeau". Els francesos en aquells época no tenian, per questió de clima, ni tomàquets ni pastanagues.
Quim Lleonart diu:
Benvolguda Roser Tosau, perdoni que discrepi del seu punt de vista sobre si el fricandó ha de portar pastanagues i tomàquets o no.
Si té vosté l'amabilitat de consultar el Gran llibre de la cuina Catalana d'en Josep Lladonosa, podra veure la recepta " fricandó amb carreretes " i podra comprobar que entre els seus ingredients, figuren tant les pastanagues així com els tomàquets. Rebi una salutació. Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!