Conill farcit de bolets, orellanes i codonyat

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 conill desossat.
  • Un grapat de bolets secs.
  • 100gr d’orellanes.
  • 1 tros de codonyat,
  • 1 ceba.
  • 1 litre d’aigua.
  • Oli d’oliva.
  • Maizena.

4 racions

Elaboració

La nit abans poseu les orellanes i els bolets secs en remull, per separat.
L’aigua de remullar els bolets l’haureu de reservar, servirà per fer el suc.
Col•loqueu el conill desossat sobre un superfície plana, retalleu les puntes de les cames i feu servir els trossos per cobrir la part de les costelles on la carn és molt prima, aprofiteu també per tapar algun forat que s’hagi pogut fer al desossar.
Salpebreu bastant, penseu que els ingredients del farcit són dolços i quedaria molt insuls.
Al centre del conill esteneu els bolets escorreguts, 4 o 5 orellanes tallades a trossos i unes tires de un dit de gruix de codonyat.
Enrotlleu sobre si mateix i lligueu amb fil de cuina, no patiu si el primer cop no queda gaire bé, no afecta al gust del plat i mica en mica es va agafant pràctica.
Peleu i talleu la ceba i poseu-la a la cassola amb oli d’oliva, si us han quedat bolets també els podeu afegir.
Quan sigui ben rossa afegiu el conill i marqueu-lo bé, que quedi daurat per totes les cares.
Afegiu el suc de remullar els bolets (aprox. ½ litre) i deixeu coure a foc mig durant 1 hora.
Retireu el conill i deixeu refredar abans de tallar, si el talleu calent se us desfaran els talls.
Passeu el suc de coure el conill pel col•lador xinés un parell de vegades fins que quedi ben net, torneu a posar a la cassola i feu bullir fins reduir a 2/3 parts, si cal el podeu espessir amb una mica de Maizena.
Rectifiqueu de sal.
Deslligueu i talleu el conill a medallons de uns 2 dits de gruix, col•loqueu a la cassola amb el suc, afegiu la resta d’orellanes i feu coure durant una ½ hora.
Serviu calent, acompanyat de pa blanc tendre o d’una mica cuscús, el suc s’ho val.

Notes

Encara que sembli mentida la part més difícil de la recepta ha estat convèncer al carnisser per que ens desosses un conill, Nosaltres no sabríem ni per on començar. Si aconseguiu això la resta no us ha de fer cap por.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2373 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: