Cigrons estofats amb manetes de porc

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Tres manetes de porc, tallades en dues meitats a lo llarg
  • Una branca d'Ă pi
  • Una ceba pelada
  • Sis alls pelats
  • Un grapadet de grans de pebre negre
  • Sal
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Dues cebes tendres picolades
  • Dues fulles de llorer
  • Vi blanc
  • TomĂ quet fregit,( de pot )
  • 600 grams de cigrons bullits,( els podem comprar a la conca)
  • Granet d'ametlles torrades
  • Pa fregit
  • Julivert
  • Una cullerada de xocolata en pols

6 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una cassola de terrissa, gran
Un ganivet petit,( puntilla)
Una batedora elèctrica

ElaboraciĂł

Primerament, en una olla fonda, posem: les manetes, els grans de pebre negre, un polsim de sal, aigua que cobreixi els peus, la ceba, la branca d'Ă pi i una fulla de llorer.
Quan les manetes ja sĂłn cuites, les dessosem amb l'ajud del ganivet, i tot seguit les picolem a trossos regulars, i les reservem.El brou, el colarem i reservarem.
A part, en una cassola de terrissa, amb un raig d'oli d'oliva, fregim: les cebes tendres picolades, una fulla de llorer, i dos alls pelats.
Quan tot el conjunt ĂŠs ben fregit, afegim una mica de tomĂ quet fregit, un got de vi, i una mica del brou de coure les manetes, i corregim de sal.
A part, fem una picada amb: el pa fregit, les ametlles, la xocolata en pols, un all pelat, i el julivert passats per la batedora elèctrica, i ho afegim a la cassola juntament amb el sofregit. Tot seguit, afegim els cigrons i les manetes picolades, ho deixem coure tot plegat uns deu minuts mÊs, i ja ho podrem treure a taula en la mateixa cassola.

1h 10min

Notes

Aquesta recepta, la farem amb manetes de porc, en comptes de peus, perquè són mÊs tendres i triguen menys temps en coures.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Cigrons estofats amb manetes de porc

Enllaça aquesta recepta:

2291 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!