Cassolada de xai, amb carxofes i pèsols

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dos pits de xai, tallats a tires, d'un dit de gruix
  • Dos colls de xai, tallats a trossos regulars
  • Sis carxofes, de mida grossa
  • 200 grams de pèsols congelats
  • Una ceba picolada
  • Cinc alls pelats
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Un got de ví ranci
  • Pebre negre en pols
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Ametlles torrades pelades
  • Aigua, o brou de concentrat, ( de pastilla)

6 racions

Elaboració

Primer de tot, sofregim el xai, amb oli d'oliva, en una cassola de terrissa, que sigui el més fonda posible. Acte seguit, afegim : un polsim de sal i pebre negre, la ceba, els alls i el llorer. Quan tot plegat, és ben sofregit, afegim el ví ranci, i deixem reduir.
A continuació, cobrim el xai, amb el brou, tapem la cassola, i deixem que vagi coent-se a foc ben baix. A continuació, afegirem les carxofes tallades a quarts, i els pèsols, i deixerem que vagi coent tot plegat, fins que tot el conjunt és cuit.
Corregirem de sal, hi afegirem una picada feta amb : pa fregit, julivert picolat, dos alls pelats, i un grapat d'ametlles torrades. Ho passem per la batedora amb una mica de brou, i ho afegim a la cassola, deixan-to coure uns deu minuts més, fins que tot plegat, és cuit, i ja ho podrem servir a taula, en la mateixa cassola.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2365 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!