Carxofes farcides
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 12 carxofes
- 250 gr. de beicon fumat tallat a cuadradets o a tiretes
- 1 ceba gran
- 1 tomaca
- 2 alls
- 1 llimona
- 25 gr. de mantega
- 2 cullerades de farina
- 1/4 l. de llet
- Sal - nou moscada
4 racions
Elaboració
Netejar les carxofes i posar-les a bullir en aigua en sal i mitja llimona.
Saltejar el beicon en una paella amb una mica d'oli.
Tallar la ceba ben petita i sofregir-la en l'oli que ha quedat del beicon, fins que quedi daurada, afegir els alls trinxats i la tomaca i deixar coure uns minuts més.
Fer la beixamel posant a fondre la mantega, afegint la farina remenant bé i anar tiran la llet tèbia fins a fer una salsa cremosa.(s'hi por afegir una mica de nou muscada ratllada o espolvorejar amb herbes de provença per donar més gust a la salsa).
En una safata, posar les carxofes. Amb una cullereta de postre, enfonsar-ne una mica el centre per poder posar-hi el beicon dins.
Cobrir-les amb la beixamel i, si voleu, es poden gratinar .
40min
Etiquetes:
Verdures
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2209 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Molt bé Mª Pilar. Aquest és el tradicional Menjablanc de Reus. Molt diferent d'elaboració i gust a la recepta publicada...
Hola Laia,la teva recepta em ve molt bé per que tinc pasta brisa i espinacs congelats de collita propia, així que a cuinar...
No sabia que l'amanida de sigrons fos típica de Suïssa. Jo també tins una recepta de cigrons, encara que fa temps que no...
Aquesta setmana he fet flors de carbassó arrebossades, la pròxima vegada les farciré de formatge, segur que les trobaran...
Tens raó que és un plat molt agraït i fer un bon fumet de peix, tampoc és tant difícil. Animeu-vos a fer-ho, ja veureu...