Pa casolà
Ingredients
- Ingredients ( 3 barres de 200 g. i 4 panets de 100 g.)
- Massa mare
- 150 g. Farina de força
- 25 g. de farina Integral
- 175 g. d’ Aigua
- 5 g. Llevat de forner
- ½ culleradeta de sucre
- Segona Massa
- 600 g. de farina de Força ( jo poso 300 g. de farina de forner i 300 g. de farina d’ Espelta )
- 100 g. de farina Integral
- 350 g. d’ aigua
- 10 g de Llevat de forner
- 2 cullerades d’ oli d’ Oliva
- 2 culleradetes de sal
 6 racions
 6 racions
Utensilis
Amasadora
Elaboració
							El dia abans fem la massa mare, en un bol les farines  i l’ aigua tèbia, en la que haurem  desfet el llevat i afegit el sucre. Ho barrejarem bé , ho taparem i ho posarem a la nevera fins el dia següent.
A l’endemà, traurem de la nevera la massa mare i la reservarem.
Si no tenim una màquina de pastar, poseu la farina damunt del marbre, tot fent un forat en forma de volcà,  calenteu l’ aigua ( tèbia ) i desfeu el llevat, aboqueu l’ aigua, l’ oli i la massa mare que haurem tret de la nevera una estona abans.  Amasseu fins que tot estigui ben integrat, fem una bola i ho poseu en un bol tapat, ho deixem en un lloc que no hi hagi corrent ( jo ho poso al forn que he escalfat una mica ) i ho deixem llevar una hora. Espolsem el marbre amb farina i aboquem la massa del bol, i espolsem  farina per damunt i ho treballem amb les mans, uns deu minuts, ho tornem a posar en el bol i ho tornem deixar llevar una altre hora. Passat el temps  espolsem farina damunt del marbre i aboquem la massa, tallem porcions i les i donem forma que més ens agradi. Ho posem en una safata, que haurem espolsat amb farina, li hi fem uns talls travessers i ho posem al forn, que ja tindrem pre-escalfat, a 200 gº, calor a baix (si teniu amb ventilador també ) uns 30 minuts.
Quan ja estigui cuit deixeu el pa al forn, obert una mica, uns deu minuts, quedarà la crosta més cruixent.
Nota si el forn és elèctric poseu un perol  amb aigua.
														
 3h 8min
 3h 8min 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4405 visites.
 4405 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 primavera
 primavera estiu
 estiu tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 Joan Corminas
 Joan Corminas![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns Begudes
 Begudes 
  Postres i dolços
 Postres i dolços Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Aperitiu
 Aperitiu 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram