Pa casolà
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Ingredients ( 3 barres de 200 g. i 4 panets de 100 g.)
- Massa mare
- 150 g. Farina de força
- 25 g. de farina Integral
- 175 g. d’ Aigua
- 5 g. Llevat de forner
- ½ culleradeta de sucre
- Segona Massa
- 600 g. de farina de Força ( jo poso 300 g. de farina de forner i 300 g. de farina d’ Espelta )
- 100 g. de farina Integral
- 350 g. d’ aigua
- 10 g de Llevat de forner
- 2 cullerades d’ oli d’ Oliva
- 2 culleradetes de sal
6 racions
Utensilis
Amasadora
Elaboració
El dia abans fem la massa mare, en un bol les farines i l’ aigua tèbia, en la que haurem desfet el llevat i afegit el sucre. Ho barrejarem bé , ho taparem i ho posarem a la nevera fins el dia següent.
A l’endemà, traurem de la nevera la massa mare i la reservarem.
Si no tenim una màquina de pastar, poseu la farina damunt del marbre, tot fent un forat en forma de volcà, calenteu l’ aigua ( tèbia ) i desfeu el llevat, aboqueu l’ aigua, l’ oli i la massa mare que haurem tret de la nevera una estona abans. Amasseu fins que tot estigui ben integrat, fem una bola i ho poseu en un bol tapat, ho deixem en un lloc que no hi hagi corrent ( jo ho poso al forn que he escalfat una mica ) i ho deixem llevar una hora. Espolsem el marbre amb farina i aboquem la massa del bol, i espolsem farina per damunt i ho treballem amb les mans, uns deu minuts, ho tornem a posar en el bol i ho tornem deixar llevar una altre hora. Passat el temps espolsem farina damunt del marbre i aboquem la massa, tallem porcions i les i donem forma que més ens agradi. Ho posem en una safata, que haurem espolsat amb farina, li hi fem uns talls travessers i ho posem al forn, que ja tindrem pre-escalfat, a 200 gº, calor a baix (si teniu amb ventilador també ) uns 30 minuts.
Quan ja estigui cuit deixeu el pa al forn, obert una mica, uns deu minuts, quedarà la crosta més cruixent.
Nota si el forn és elèctric poseu un perol amb aigua.
3h 8min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3853 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.