Flam casolà per fer amb la Tefal Multidelices

Ingredients

  • 265 cc de nata per cuinar 18% m.g.
  • 400 cc. de llet
  • 4 ous
  • 4 iemes
  • 200 grs. de sucre
  • 6 grs. de farina de blat de moro
  • 1 canó de canyella i 1 pela de llimona
  • O bé.1 veina de vainilla o essència de vainilla)
  • Caramel líquid

Opcionalment:

  • 2 cullerades de café soluble
  • 2 cullerades de cacau pur en pols

10 racions

Utensilis

Tefal Multidelices, amb el motlle gran. Si no el teniu en podreu fer ben bé 12 potets individuals.

Elaboració

Aquesta recepta està pensada per a fer amb l'aparell de fer iogurts i postres "Tefal Multidelices", però penso que amb el bany Maria tradicional també pot quedar bé.
Per començar escalfem la llet amb la canyella i la pela llimona fins que arrenqui el bull,llavors la retirem del foc i la deixem reposar i refredar amb la canyella i la pela de llimona a dins.
Si enlloc de la canyella, ens agrada més el gust de vainilla, fem el mateix amb una beina oberta de vainilla, o bé afegim a la llet essència de vainilla, i llavors no cal escalfar-la.
Mentre es refreda la llet, posem la nata en un recipient prou gran per a tota la barreja, i hi afegim la farina de blat de moro, batent bé per a que es desfaci. Després afegim els ous i els rovells, i tornem a remenar, després afegim el sucre i batem bé una mica més. Quan ho tenim tot ben lligat afegim la llet ja freda, i tornem a remenar.
Un cop ho tenim tot lligat, posem caramel al fons del motlle (aquesta quantitat de barreja és per al motlle gran de la Tefal Multidelices), i a continuació hi aboquem la barreja.
Programem 45 minuts de cocció en la opció 3 (postres), i a esperar que qualli. Si quan acaba la cocció encara és liquid al centre, programem 10 minuts més.
Opcionalment es pot afegir cafè soluble per fer flam de cafè o cacau en pols per fer-ne de xocolata.

1h 15min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1340 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!