Arròs amb llamàntol

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un llamàntol de un quilo aproximadament
  • Marca per paelles (la trobareu a les meves receptes)
  • El meu fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Picada d'all,oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Oli d'oliva
  • 400 grams d'arròs tipus bomba Montsià

4 racions

Utensilis

Una paellera per cinc racions
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Una safata plana

Elaboració

Primerament, agafem el llamàntol, tallem el cap en dues meitats a lo llarg, el cos el tallem en rodanxes d'un dit de gruix, i les pinces les aixafem amb la ma de morter.
Tot seguit, ho fregim tot plegat a la paellera amb un raig d'oli uns cinc minuts, ho flamegem amb un got de conyac i ho reservem en una safata plana.
Seguidament, en la mateixa paella, fiquem quatre cullerots de marca per paelles juntament amb l'arròs i dos cullerots de picada, i ho remenem tot ben remenat.
Tot seguit, afegim el fumet de peix, fins arribar a les nanses de la paella, i deixem que arrenqui a bullir uns deu minuts.
A continuació, corregim de sal, afegim els trossos de llamàntol, i ho posem en el forn a 180º, perquè s'acabi de coure uns deu minuts més, i ja ho podrem retirar del forn, per deixar-ho reposar cinc minuts, i servir-ho a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

786 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!