Canalons freds de peix i marisc amb salsa rosa
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera
tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Ingredients per 60 canalons
- 4 caixes de Canalons
- 1 kg. de Rap ( o el peix que mes agradi)
- 350 g. de Gambes cuites i pelades
- 1 kg. de Musclos
- 1 paquet de Surumi ( palets de cranc)
- 1 Ceba
- 2 Porros
- Oli
- Sal
- Margarina
15 racions
Elaboració
Posem els musclos en una cassola i al foc perquè se obrin al vapor. Deixem refredar i triem las closques i les barbes, reservem.
En una paella posem les gambes, quan treguin l’aigua la eliminem i afegim oli les salem i les fregim volt i volta, deixem refredar i les reservem.
A la mateixa paella i el oli de les gambes, fem un sofregit amb la ceba esmicolada i els porros, que haurem trossejat , ( del porro nomes la part blanca ) quan estigui tot ros i afegirem el rap a bocins, ho salarem i li donarem uns quants tombs, no el fem gaire perquè n quedi eixut, després afegim els musclos i i les gambes, tot tallat petitet, li donem un parell de tombs i ho traiem del foc, i afegim el surumi també esmicolat i ho reservem.
Posem aigua amb una mica de sal i oli al foc i quan comenci a bullir tirem les plaques dels canalons una a una i ho deixem bullir, a poc a poc, el tems que digui el fabricant, quan estigui els posem amb aigua freda i els estenem damunt de un drap.
Mentre bullin el canelons fem una mica de beixamel no gaire espessa i la barregem amb tot lo que tenim reservat, ho deixem refredar i omplim les plaques dels canalons i els caragolem, els anirem posant a la platera que sortirà a la taula i a la que haurem untat el fons amb una mica de margarina.
Napem pel damunt amb salsa la rosa i ho posem una estona a la nevera.
( Aquets canalons es poden deixar fets un o dos dies abans i posats a la nevera, abans de servir-los farem la salsa rosa. )
1h 30min
Notes
Salsa rosa
1 Ou
Sal
Oli
1 cullerada de Vinagre
1 bon raig de tomàquet tipus quetxup ( o mes si os agrada )
1 culleradeta de Estragó en pols
1 raig de Mostassa
1 cullerada de guisqui
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3525 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara que es temps de carxofes, se hi escau molt posar-ne al arròs de bacallà, ho posarem, tallada a quarts quant casi...
Quan dic sucar dos papers de foli, amb refereixo a untar-los amb oli.
Amb respecte, això no es pot dir popets amb samfaina ja que nomes porten ceba, all i tomàquet, i com jo ho entenc, els...
Dolors, vols dir que en lloc de dir llevat en pols, hauria de dir llevat fresc?
Me he deixat de dir que el suc que ens sobrarà el podem guardar o congelà, i un altra dia bullim ous, els pelem i tallem...