Escudella barrejada i carn de olla
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Recepta per olla a pressió
Típica de: Espanya → Tarragona
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 g. Cigrons
- 100g. Fesols
- 60 g. de Arròs
- 60 g. de Fideus
- 2 patates mitjanes
- 1 Pastanaga
- ½ Col
- 1 Nap
- 1 Porro
- 1 fulla d'Api
- 1 braó de corder
- 200-250 g. carn melosa de vedella
- ½ Botifarra blanca
- ½ botifarra negra
- 1 cuixa de Pollastre
- Ossos de vedella i de porc
- Sal
- 4 litres d'aigua
- Per la pilota
- 100g. carn picada de porc
- 100g. carn picada de vedella
- 1 ou
- 1 All
- 1 branqueta de Julivert
- Una molla de pa remullada amb llet
- Farina
- Sal
4 racions
Elaboració
Primer de tot posem en remull els cigrons i els fesols el dia abans.
Posem en una olla ràpida l'aigua, el fesols, els cigrons, els ossos, la carn de vedella, el braó de corder i totes les herbes, ho deixem bullir ½ hora des que comença a sortir el baf.
Mentre fem la pilota barrejant les carns, el all, el julivert, la molla de pa remullada amb la llet, l'ou i la sal. Li donem forma de pilota i la passem per la farina i la reservem.
Quan hagi passat el temps deixem que surti tota la pressió i obrim l'olla, li posem la sal, la pilota, el pollastre i les botifarres hi ho deixem bullir 15 minuts.
Tornem a obrir l'olla i hi posem les patates, l'arròs i els fideus i rectifiquem de sal si cal, i ho deixem bullir cinc minuts més.
Separem les carns en una safata i servim l'escudella.
50min
Notes
La carn es pot menjar després de l'escudella o tot barrejat.
A mi personalment m'agrada menjar-ho al mateix temps acompanyat d'enciam amanit
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1868 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara que es temps de carxofes, se hi escau molt posar-ne al arròs de bacallà, ho posarem, tallada a quarts quant casi...
Quan dic sucar dos papers de foli, amb refereixo a untar-los amb oli.
Amb respecte, això no es pot dir popets amb samfaina ja que nomes porten ceba, all i tomàquet, i com jo ho entenc, els...
Dolors, vols dir que en lloc de dir llevat en pols, hauria de dir llevat fresc?
Me he deixat de dir que el suc que ens sobrarà el podem guardar o congelà, i un altra dia bullim ous, els pelem i tallem...