Pollastre amb escamarlans
Ingredients
- Un pollastre de pagès tallat a octaus
- 12 escamarlans
- 3 tomàquets ratllats
- 2 cebes esmicolades fines
- ½ gotet de conyac
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Farina
- Aigua mineral
Per la picada:
- 2 Galetes tipus Maria
- 2 grans d'all
- Julivert
- Un rajolí de vi ranci
- Un grapat d'ametlles torrades
4 racions
Elaboració
Salpebrar, enfarinar i enrossir els trossos de pollastre en una cassola amb l'oli d'oliva, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fregir els escamarlans, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fer el sofregit amb la ceba i el tomàquet.
Incorporar el pollastre i flamejar amb el conyac i un cop apagat cobri-ho amb aigua.
Deixar coure fins que el tinguem tubet o al gust de cadascú.
10 minuts abans d'apagar el foc, afegir els escamarlans i la picada deixatada amb el suc del pollastre. Sacsejar la cassola a fi de que quedi tot fusionat
45min
Notes
VARIACIONS:
Es pot afegir mitja presa de xocolata negra a la picada
Es pot fer amb gambes, llagostins o llagosta
Es pot fer amb conill en lloc de pollastre
Es pot fer amb peus de porc amb lloc d'escamarlans (un altre plat molt sofisticat)
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
926 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara que es temps de carxofes, se hi escau molt posar-ne al arròs de bacallà, ho posarem, tallada a quarts quant casi...
Quan dic sucar dos papers de foli, amb refereixo a untar-los amb oli.
Amb respecte, això no es pot dir popets amb samfaina ja que nomes porten ceba, all i tomàquet, i com jo ho entenc, els...
Dolors, vols dir que en lloc de dir llevat en pols, hauria de dir llevat fresc?
Me he deixat de dir que el suc que ens sobrarà el podem guardar o congelà, i un altra dia bullim ous, els pelem i tallem...