Rap i escamarlans amb romesco d'avellana

Ingredients

Per fer el romesco:

  • 1 pebrot de fer romesco ( nyora NO)
  • un grapadet d'avellanes torrades DO Reus
  • 1 all tendre
  • 1 gra d'all escalivat (opcional)
  • oli
  • Sal
  • Un bon tall de rap i un escamarlà per persona

Elaboració

Fem el romesco:

Escaldem el pebrot de fer romesco i li treiem la carn.
Piquem les avellanes , han de quedar que es noti una mica el granet).
Hi afegim l'all tendre i l'all escalivat i ho piquem una miqueta més.
Hi posem un raget d'oli , la carn del pebrot i un gotet d'aigua i ho triturem bé.
Ho posem al foc ben baixet fins que es redueixi una miqueta.

Elaborem el plat:

Agafem el rap i el marquem una mica en una paella amb un rajolí d'oli. Hi tirem al damunt la salsa i deixem que s'acabi de coure fins que el peix estigui gairebé cuit, però no del tot.Els escamarlans s'afegeixen al darrer moment.
Es deixa reposar fins l'endemà.
Una mica abans de menjar es posa a escalfar a foc ben baixet. Al suc s'hi poden afegir uns fesols cuits (jo no els hi he posat).

1h

Notes

És més bo fet d'un dia per l'altre, ja que els romescos amb el repòs guanyen. Per això s'ha de tenir cura amb la cuita del peix perquè no ens quedi massa sec.

Per


Recepta de cuina de Rap i escamarlans amb romesco d'avellana
per Dolça

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5624 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Susanna Gambin Nogué diu:
Hola guapa tu

aquest també m´agrada, cap al cistell, je,je

mil petonets Susanna
Àngels Fernández Guillén diu:
Jo també me la guardo, que té molt bona pinta¡
Dolça diu:
Penseu a fer-la el dia abans!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: