Rap i escamarlans amb romesco d'avellana

Ingredients

Per fer el romesco:

  • 1 pebrot de fer romesco ( nyora NO)
  • un grapadet d'avellanes torrades DO Reus
  • 1 all tendre
  • 1 gra d'all escalivat (opcional)
  • oli
  • Sal
  • Un bon tall de rap i un escamarlà per persona

Elaboració

Fem el romesco:

Escaldem el pebrot de fer romesco i li treiem la carn.
Piquem les avellanes , han de quedar que es noti una mica el granet).
Hi afegim l'all tendre i l'all escalivat i ho piquem una miqueta més.
Hi posem un raget d'oli , la carn del pebrot i un gotet d'aigua i ho triturem bé.
Ho posem al foc ben baixet fins que es redueixi una miqueta.

Elaborem el plat:

Agafem el rap i el marquem una mica en una paella amb un rajolí d'oli. Hi tirem al damunt la salsa i deixem que s'acabi de coure fins que el peix estigui gairebé cuit, però no del tot.Els escamarlans s'afegeixen al darrer moment.
Es deixa reposar fins l'endemà.
Una mica abans de menjar es posa a escalfar a foc ben baixet. Al suc s'hi poden afegir uns fesols cuits (jo no els hi he posat).

1h

Notes

És més bo fet d'un dia per l'altre, ja que els romescos amb el repòs guanyen. Per això s'ha de tenir cura amb la cuita del peix perquè no ens quedi massa sec.

Per


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6491 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Susanna Gambin Nogué diu:
Hola guapa tu

aquest també m´agrada, cap al cistell, je,je

mil petonets Susanna
Àngels Fernández Guillén diu:
Jo també me la guardo, que té molt bona pinta¡
Dolça diu:
Penseu a fer-la el dia abans!

Afegir comentari
 

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: