Rap i escamarlans amb romesco d'avellana

Ingredients

Per fer el romesco:

  • 1 pebrot de fer romesco ( nyora NO)
  • un grapadet d'avellanes torrades DO Reus
  • 1 all tendre
  • 1 gra d'all escalivat (opcional)
  • oli
  • Sal
  • Un bon tall de rap i un escamarlà per persona

Elaboració

Fem el romesco:

Escaldem el pebrot de fer romesco i li treiem la carn.
Piquem les avellanes , han de quedar que es noti una mica el granet).
Hi afegim l'all tendre i l'all escalivat i ho piquem una miqueta més.
Hi posem un raget d'oli , la carn del pebrot i un gotet d'aigua i ho triturem bé.
Ho posem al foc ben baixet fins que es redueixi una miqueta.

Elaborem el plat:

Agafem el rap i el marquem una mica en una paella amb un rajolí d'oli. Hi tirem al damunt la salsa i deixem que s'acabi de coure fins que el peix estigui gairebé cuit, però no del tot.Els escamarlans s'afegeixen al darrer moment.
Es deixa reposar fins l'endemà.
Una mica abans de menjar es posa a escalfar a foc ben baixet. Al suc s'hi poden afegir uns fesols cuits (jo no els hi he posat).

1h

Notes

És més bo fet d'un dia per l'altre, ja que els romescos amb el repòs guanyen. Per això s'ha de tenir cura amb la cuita del peix perquè no ens quedi massa sec.

Per


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6762 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Susanna Gambin Nogué diu:
Hola guapa tu

aquest també m´agrada, cap al cistell, je,je

mil petonets Susanna
Àngels Fernández Guillén diu:
Jo també me la guardo, que té molt bona pinta¡
Dolça diu:
Penseu a fer-la el dia abans!

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: