Sípia estofada amb patates i pèsols
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor
Ingredients
- Sípia – una per persona
- Ceba una grossa per quatre persones
- Tomàquet triturat
- Alls 2 per quatre persones
- Pèsols 25 grams per cap
- Vi blanc un got
- Aigua un got
- Pebre vermell dolç
- Una punteta de cullereta de Cúrcuma
- Patates
- Oli
- Sal
Elaboració
Posem la sípia neta (tallada per la mitat, las potes separades i també les ales) en una cassola ,que tingui el cul gruixut, al foc ben baix i tapada. La deixem donant-li voltes de tant en tant, fins que casi se hagi begut la aigua que deixa anar.
M'entres fem un sofregit amb la ceba ben picolada i un parell de alls sencers i sense pelar.
Quan estigui a punt de ser rosa i afegim un grapat de pèsols, i donem uns quants tombs, posem el tomàquet triturat i deixem que faig i xup-xup fins que se hagi begut la seva aigua, i aboquem el vi blanc el pebre vermell, la punteta de cúrcuma i el got de aigua. Deixem que bulli una mica.
M’entres tallem a trossets la sípia i la afegim a la cassola, també ho fem amb les patates que ja tindrem pelades i tallades, esberla-des, afegim el suc que aura deixat la sípia. O deixem coure fins que estiguin fetes les patates, uns 20 minuts i o rectifiquem de sal.
30min
Notes
Si no i poseu cúrcuma i podeu posar una mica de pebre vermell picant.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1314 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara que es temps de carxofes, se hi escau molt posar-ne al arròs de bacallà, ho posarem, tallada a quarts quant casi...
Quan dic sucar dos papers de foli, amb refereixo a untar-los amb oli.
Amb respecte, això no es pot dir popets amb samfaina ja que nomes porten ceba, all i tomàquet, i com jo ho entenc, els...
Dolors, vols dir que en lloc de dir llevat en pols, hauria de dir llevat fresc?
Me he deixat de dir que el suc que ens sobrarà el podem guardar o congelà, i un altra dia bullim ous, els pelem i tallem...