Caragols guisats
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Ingredients
- 2 Kg. de Caragols congelats
- 1 Ceba grosseta
- 1 Tomàquet madur
- 50 g. de Pernil salat
- 1 tall de cansalada de porc de la papada
- 20 Ametlles torrades
- 1 gra de All
- 1 galeta Maria
- 1 gotet de vi Ranci
- ½ Bitxo
- Oli de oliva
- Sal
4 racions
Elaboració
Rentem be els caragols i els reservem en una escorredora.
Tallarem a cuadrets petits el pernil i la cansalada.
En la cassola, que courem els caragols, posem quatre cullerades de oli, quant estigui calent, el pernil, la cansalada i el bitxo, li donem quatre tombs i afegim la ceba salada, que haurem tallat ben petita i la enrossim, mentre tant escaldem, pelem i fem bocins el tomàquet, que afegirem a la ceba quant aquesta estigui transparent.
Abocarem ½ gotet de vi i remenarem.
Mentre tant es fa aquest sofregit, podem picar en un morter, amb una mica de sal, el gra de all pelat, las ametlles torrades pelades i la galeta maria.
Quant estigui tot ben matxucat o diluirem amb la resta de vi.
Ho posarem a la cassola i li donarem un parell de tombs. Tot seguit afegirem dos gots de aigua i salarem, deixarem que bulli un ¼ de hora mes o menys.
Passat aquest temps posarem el caragols i acabarem de cobrir-los amb la aigua que calgui, rectificarem de sal.
O deixarem bullir a foc suau una ½ o ¾ de hora.
1h 15min
Notes
Jo faig servir caragols congelats, ja que dels altres cada vegada sen troben menys. A mes a mes te estalvies la feina de purgar-los, rentar-los i bullir-los.
Poso 4 racions, però si els feu servir com a tapa en sobraran, els podeu congelar en carmanyoles petites i en tindreu per altres vegades,
Hi ha un refrany que diu al Juliol ni dona ni caragol.
Però jo me estimo mes el que diu caragol i dona tot el any es bona.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1338 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara que es temps de carxofes, se hi escau molt posar-ne al arròs de bacallà, ho posarem, tallada a quarts quant casi...
Quan dic sucar dos papers de foli, amb refereixo a untar-los amb oli.
Amb respecte, això no es pot dir popets amb samfaina ja que nomes porten ceba, all i tomàquet, i com jo ho entenc, els...
Dolors, vols dir que en lloc de dir llevat en pols, hauria de dir llevat fresc?
Me he deixat de dir que el suc que ens sobrarà el podem guardar o congelà, i un altra dia bullim ous, els pelem i tallem...