Cargols guisats amb pernil i cansalada

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Mig quilo de cargols
  • Dues xulles de cansalada
  • Dues llesques de pernil salat a daus petits
  • Un pols de sal
  • Una mica de brou
  • Un pols de pebre-
  • Dues cebes mitjanes
  • Dos tomàquets madurs
  • Un dot de vi ranci
  • Un got de conyac

Per bullir els cargols:

  • Aigua-Fulles de llorer-Grans de pebre-Herbes aromàtiques-Sal-Vinagre-

Per la picada:

  • Ametlla-Avellana-All-Julivert-Pa fregit-Fetge menut fregit-Suc de coure-Farina-

2 racions

Utensilis

Recomano una cassola de terrissa

Elaboració

Primer de tot bullim els cargols amb els ingredients i aigua abundant durant una hora i mitja o dues depenent del tamany dels cargols
Si cal anirem escumant i a mitja cocció cambiarem l'aigua.
Un cop bullits els cargols, els escorrem i els reservem.
Posem una cassola al foc i fregim la llesca de pa i el fetge; reservem i seguidament  saltem la xulla a trossets i el pernil a trossets, amb un raig de conyac; retirem de la cassola i reservem en un plat
Després fem un sofregit ben confitat
Mentre sens fa el sofregit preparem la picada al morter i la reservem
Un cop fet el sofregit, posem un bon got de vi ranci,   la cansalada, el pernil i els cargols a la cassola; donem unes voltes i afegim brou fins a cobrir be els cargols
Fem coure una bona mitja hora i cap a mitja cocció afegim la picada; remenem be i seguim coent amb la cassola tapada. Si cal durant la cocció provarem de sal i rectificarem si cal.

3h


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8995 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!