Amanida d'endívies amb figues i pernil cuit
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació: estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 endívies
- 4 llesques de pernil cuit
- 4 figues fresques
- Una mica de vinagreta (oli d'oliva verge, vinagre de vi blanc i pebre blanc mòlt)
- Una mica de sal
- Una mica de pebre negre mòlt
4 racions
Elaboració
Rentem les figues, les escorrem i les fem en quatre talls.
Escalfem el forn a 180 graus i posem les figues durant 20 minuts.
Rentem i escorrem les endívies. Els hi tallem el petit tronc i les tallem a rodelles.
Agafem les llesques de pernil i en fem trossos.
Ara anem a emplatar, en una plata per servir hi posem els ingredients escampats i barrejats.
Per últim, amanim el conjunt amb una mica de vinagreta i salpebrem una mica.
40min
Notes
Si és a l'hivern, aquesta amanida es pot escalfar una mica i també és molt bona.
A l'estiu agrada més tèbia o deixada refredar.

Etiquetes:
Amanides
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7159 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gracies. Hi farè un cop de ull.
Correctament, pastanagues.Gràcies Joan.
Carai, Cotlliure també és un bon lloc per comprar aquestes ostres.I la manera de menjarles esplendida, segur.
Te raó en Joan, i a més està mal escrit per part meva. Carrotes seria correcte en certa manera.
Esperem que be home. Ja hem faràs saber quelcom.