Tabal confitat de bacallà, patata i albergínia
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 Lloms de bacallà
- 1 Fullola de pasta de full quadrada
- 2 Patates grosses
- 1 Ceba gran
- 4 Albergínies
- 1 llauna de pebrots del piquilo
- 150 dl. Crema de llet (o llet evaporada)
- 6 grans de all
- Oli de oliva
- Sal
- Pebre
- Formatge rallat
- Romaní fresc
4 racions
Elaboració
Perfumem el oli amb els gran de all i el romaní. Confitem el bacallà amb el oli a foc suau, ens te que quedar un a mica cru perquè no se ressequi. El posem damunt de paper de cuina i amb els dits l'esqueixem.
Tallem les patates i la ceba a rodanxes ben fines, les confitem en el oli de oliva fins que estiguin fetes. Les posem sobre paper de cuina i o salpebrem i o reservem.
Mentres haurem escalivat les albergínies , les haurem tret la pell i les haurem posat en un colador perquè deixin anar l'aigua i les salpebrem.
Amb una paella posarem un rajolí de oli i ofegarem els pebrots de piquillo amb els alls que em fet servir per perfumar el oli, hi afegim la crema de llet o passem pel turmix i o deixem reduir a foc suau fins aconseguir una textura de salsa.
Tallem la fullola de pasta de full en quatre trossos i dobleguem les vores, les pintem per dintre amb ou debatut perquè se aferrin be apretan amb els dits, després o pintem per fora, punxem amb una forquilla tot el interior i posem fesols o cigrons crus, perquè no pugi del mig. O posem al forn que ja tindrem prees calfat a 180º i o courem fins que estiguin casi fets, no volem que desprès quan o gratinem se ens cremin les vores.(Si convé tapeu les vores amb paper de plata quan o gratineu)
Quan estigui la pasta de full freda, escampeu per dintre amb una cullera la salsa del piquillo que heu reservat i amb un cèrcol i poseu a cada un una capa de patata, una de ceba, una de bacallà i una de albergínia, i una altre vegada igual, traurem el cercle amb conte i farem els altres.(Si no teniu cercle també es pot fer sense, amb una mica de gust).
Quan estiguin tots muntats, espolsem pel damunt formatge rallat i gratinem.
La salsa que sobra de pebrot del piquillo, la escalfeu la poseu en una salsera per traure-la a la taula, per si algú en vol mes
1h
Etiquetes:
Bacallà amb albergínies
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1554 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Ara que es temps de carxofes, se hi escau molt posar-ne al arròs de bacallà, ho posarem, tallada a quarts quant casi...
Quan dic sucar dos papers de foli, amb refereixo a untar-los amb oli.
Amb respecte, això no es pot dir popets amb samfaina ja que nomes porten ceba, all i tomàquet, i com jo ho entenc, els...
Dolors, vols dir que en lloc de dir llevat en pols, hauria de dir llevat fresc?
Me he deixat de dir que el suc que ens sobrarà el podem guardar o congelà, i un altra dia bullim ous, els pelem i tallem...