Tabal confitat de bacallà, patata i albergínia

Ingredients

  • 4 Lloms de bacallà
  • 1 Fullola de pasta de full quadrada
  • 2 Patates grosses
  • 1 Ceba gran
  • 4 Albergínies
  • 1 llauna de pebrots del piquilo
  • 150 dl. Crema de llet (o llet evaporada)
  • 6 grans de all
  • Oli de oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Formatge rallat
  • Romaní fresc

4 racions

Elaboració

Perfumem el oli amb els gran de all i el romaní. Confitem el bacallà amb el oli a foc suau, ens te que quedar un a mica cru perquè no se ressequi. El posem damunt de paper de cuina i amb els dits l'esqueixem.
Tallem les patates i la ceba a rodanxes ben fines, les confitem en el oli de oliva fins que estiguin fetes. Les posem sobre paper de cuina i o salpebrem i o reservem.
Mentres haurem escalivat les albergínies , les haurem tret la pell i les haurem posat en un colador perquè deixin anar l'aigua i les salpebrem.
Amb una paella posarem un rajolí de oli i ofegarem els pebrots de piquillo amb els alls que em fet servir per perfumar el oli, hi afegim la crema de llet o passem pel turmix i o deixem reduir a foc suau fins aconseguir una textura de salsa.
Tallem la fullola de pasta de full en quatre trossos i dobleguem les vores, les pintem per dintre amb ou debatut perquè se aferrin be apretan amb els dits, després o pintem per fora, punxem amb una forquilla tot el interior i posem fesols o cigrons crus, perquè no pugi del mig. O posem al forn que ja tindrem prees calfat a 180º i o courem fins que estiguin casi fets, no volem que desprès quan o gratinem se ens cremin les vores.(Si convé tapeu les vores amb paper de plata quan o gratineu)
Quan estigui la pasta de full freda, escampeu per dintre amb una cullera la salsa del piquillo que heu reservat i amb un cèrcol i poseu a cada un una capa de patata, una de ceba, una de bacallà i una de albergínia, i una altre vegada igual, traurem el cercle amb conte i farem els altres.(Si no teniu cercle també es pot fer sense, amb una mica de gust).
Quan estiguin tots muntats, espolsem pel damunt formatge rallat i gratinem.
La salsa que sobra de pebrot del piquillo, la escalfeu la poseu en una salsera per traure-la a la taula, per si algú en vol mes

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2655 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Rebost Montse diu:
S'em fa la boca aigua ...

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: