Brou de peus de porc bullits

Cuina 101. Les bases de la cuina catalana. A partir d'unir elaboracions d'aquestes bases se'n podrà fer qualsevol elaboració icònica d'aquesta, la nostra, gastronomia.

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 2 u peus de porc
  • 1 u fulla de llorer
  • 1 u ceba
  • 1 u pastanaga
  • 1,5 l d’aigua
  • 1 u tomàquet madur
  • 25 ml oli d'oliva
  • X sal
  • X epbre negre
  • 3g romaní
  • 3g farigola

Elaboració

1) Talla les verdures a mida bresa.
2) Posa-les en una olla amb l'oli totes les verdures i coure durant uns 15 minuts a foc viu
3) Crema tots els possibles pèls que hi hagi en el peu en el fogó
4) Agrega els peus de porc, l'aigua (freda) i les espècies a l'olla
5) Coure durant dues hores a foc baix (retirar la bromera que s'hi forma a la superfície)
6) Deixar reposar mitja hora més
7) Colar i reservar

3h

Notes

Pot fer-se l'elaboració sense cap mena de verdura només amb peus de porc o agregant més vegetals. Amb les verdures post-cocció poden triturar-se per fer un puré per acompanyar alguna carn o llegum. Pot fer-se a l'olla pressió escurçant el temps d'elaboració a la meitat.

És una elaboració on l'únic greix present és l'oli de coure les verdures. A part d'això la resta de components són o vegetals o gelatina.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

52 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
La clotxa
La clotxa
Altres Entrepà
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: