Brou de peus de porc bullits
Cuina 101. Les bases de la cuina catalana. A partir d'unir elaboracions d'aquestes bases se'n podrà fer qualsevol elaboració icònica d'aquesta, la nostra, gastronomia.
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Brou
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 2 u peus de porc
- 1 u fulla de llorer
- 1 u ceba
- 1 u pastanaga
- 1,5 l d’aigua
- 1 u tomàquet madur
- 25 ml oli d'oliva
- X sal
- X epbre negre
- 3g romaní
- 3g farigola
Elaboració
1) Talla les verdures a mida bresa.
2) Posa-les en una olla amb l'oli totes les verdures i coure durant uns 15 minuts a foc viu
3) Crema tots els possibles pèls que hi hagi en el peu en el fogó
4) Agrega els peus de porc, l'aigua (freda) i les espècies a l'olla
5) Coure durant dues hores a foc baix (retirar la bromera que s'hi forma a la superfície)
6) Deixar reposar mitja hora més
7) Colar i reservar
3h
Notes
Pot fer-se l'elaboració sense cap mena de verdura només amb peus de porc o agregant més vegetals. Amb les verdures post-cocció poden triturar-se per fer un puré per acompanyar alguna carn o llegum. Pot fer-se a l'olla pressió escurçant el temps d'elaboració a la meitat.
És una elaboració on l'únic greix present és l'oli de coure les verdures. A part d'això la resta de components són o vegetals o gelatina.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
52 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.