Puding, amb fruits secs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Set ous sencers
  • 200 grams, de sucre
  • Una pell, de llimona
  • Una pell, de taronja
  • Una branca, de canyella
  • Un litre de llet, sencera
  • Sis llesques, de pa de motlle, sense cotna
  • Mig got, de qualsevol ví generós: oporto, moscatell. ví de misa, mistela, etc...
  • Caramel líquid, Royal
  • Aigua
  • 100 grams, de pinyons
  • 100 grams, de panses de corint
  • 100 grams, de prunes sen pinyol
  • 100 grams, de dàtils, sense pinyol

10 racions

Utensilis

Una pudinera
Una safata fonda, pel forn
Uns fulls, de paper de diari

Elaboració

Primer de tot, posem la llet, el sucre, les pells de taronja, llimona, i la canyella, a bullir. Quan ja ha bullit, retirem les pells, i deixem que refredi. Quan és freda. afegim els set ous sencers, passem la batedora elèctrica, i ho reservem.
A part, agafem tots els fruits secs, i els escaldem amb aigua bullint, uns cinc minuts.
Seguidament, agafem les prunes i els dàtils, i amb l'ajud d'un ganivet, els trocejem una mica, i els reservem.
A continuació, posem caramel líquid en el fons de la pudinera, afegim el pa esmicolat, l'emborratgem amb el ví que tinguem, escampem tots els fruits secs que tenim escaldats, i seguidament, omplim la pudinera amb la barreja de la llet i els ous batuts.
Seguidament, posem uns fulls de paper de diari en el fons de la safata per anar al forn, posem la pudinera, i omplim amb aigua freda, fins arribar a tres quartes parts, de la pudinera, i ho enfornem a 180º, uns 45 minuts.
Quan ja és cuit, ho retirem del forn, i deixem que refredi de un dia pel l'altre, abans de desclavar-lo. Al servir a taula, podem fer un dibuix, amb caramel líquid, com a decoració.

1h

Notes

De cada puding, surten unes deu raccions, ben generoses.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1062 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Mireia Mateu diu:
Quim, podries explicar-me quina funció tenen els fulls de paper de diari???
Gràcies i bones vacances!!!!
Quim Lleonart diu:
Amiga Mireia, sempre que fem flams, o puding en el forn, al bany maria, és convenient posar-hi uns full de paper de diari, en el fons de la safata on posarem l'aigua, per tal de que l'aigua, no bulli tant de presa, i no s'ens coli dintre els flams, o la pudinera. Quim Lleonart.
Mireia Mateu diu:
Ostres Quim....no ho sabia!!!.... en prenc nota.
A veure si ens veiem per Reus, hi seré la segona quinzena d'agost.....
Gràcies per la informació.
Quim Lleonart diu:
Amiga Mireia, si et vols posar en contacte amb mi, el meu correu és: joaquimllb45@hotmail.com. Quan vulguis que ens veiem, hem poses un correu. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: