Llom a la sal amb salsa de fruits secs i compota de poma

Ingredients

  • 1 llom de porc
  • 2 kg de sal gruixuda
  • 1 tros de cansalada viada
  • fruits secs varias (pinyons, ametlles, avellanes, panses...)
  • un grapat de prunes seques
  • 1 llitre de caldo de pollastre (pot ser de brick)
  • 6/8 pomes golden
  • nou moscada

4 racions

Elaboració

Comencem preparant la salsa que és el que s'està més estona: posem una cassola al foc amb un xic d'oli, enrossim la cansalada tallada a trossets, afegim els fruits secs i les prunes, sofregim uns minuts i afegim el caldo de pollastre. Deixarem reduir la salsa durant 1 hora aproximadament, ha de quedar gairebé reduïda a la meitat i d'un color fosc.
Per fer el llom: Posem una capa de sal gruixuda al fons d'una safata que pugui anar al forn (jo ho faig en una de pirex), posar a sobre el llom i tapar amb una bona capa de sal. Esquitxar per sobre la sal amb unes gotes d'aigua i apretar una mica perquè la sal quedi ben compacta a sobre la carn. Deixar al forn a uns 200/220 graus durant uns 25/30 min. Un cop la crosta de sal comenci a esquerdar-se, el llom estarà llest. Trencar la sal per treure la peça i tallar a filets prims.
Per fer la compota de poma: posar en una olla les pomes pelades i tallades a trossets, amb un dit d'aigua i un polsim de nou moscada. Deixar coure remenant de tant en tant. Un cop cuita no la triturarem amb el turmix sino que la remenarem amb les varilles (així ens trobarem algun troç de poma i no queda com una papilla).

1h

Notes

Servir el llom tallat a filets prims amb la salsa per sobre i una cullerada de compota al costat. És un plat ideal quan tens convidats, la salsa i la compota es poden fer el dia abans i al dia següent només haurem de preparar el llom.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2383 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Gal Fàbrega i Serra diu:
He fet aquest mateix comentari al blog, pero vaja, pot ser que millor aqui.
La salsa, despres de redui uns 40' no s'ha espessit gens, i ha reduit a molt mes de la meitat.
Falta algun detall a la recepta ?
S'ha de passar tot per la batedora ?
Com us dic, amb una mica mes de temps em quedo sense brou, i ha estat clar fins al final.
Mercès
Joan Corminas diu:
Hola Gal Fabrega :
La propera vegada, jo reduiria a la meitat la salsa i després li afegeria un espessidor, maizena (diluida amb una mica d'aigua freda) per exemple i la afegeria fins aconseguir la densitat desitjada. Espero que la propera vegada surti al teu gust. Amb una forta abraçada Joan.c


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!