Pastís jueu de taronja i ametlla
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dieta: celíaca
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 5 ous
- 250gr. de sucre
- Un sobre de llevat químic
- 250gr. de farina d'ametlla
- Dues taronges
12 racions
Elaboració
El que farem primer de tot és bullir les dues taronges durant una hora o una hora i mitja, depenent de la mida, senceres i amb pell fins que estiguin toves. Jo aquest pas acostumo a fer-lo el dia abans i deixo que les taronges es refredin.
L'endemà, tallo la taronja sense treure la pell i la passo per la batedora. Quedarà una pasta que reservarem per al final de la preparació del pastís.
Després, en un bol, posem els ous, el sucre i el llevat químic i ho batem bé fins que s'esblanqueeixi, amb la finalitat que agafi aire. Això farà que el pastís quedi més flonjo.
Seguidament hi afegim la farina d'ametlla i, amb molta cura, remenem bé. Jo ho he fet amb una forquilla, a poc a poc i que els ingredients s'anessin unint.
Finalment, afegim la taronja. I fem el mateix procediment anterior, remenar lentament fins a unir tots els ingredients.
Posarem la barreja en un motlle i enformarem durant una hora a 190ºC.
2h

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8527 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
osti tu! quina cosa més curiosa, no? la pell ha de ser més aviat prima o gruixuda? vull dir, tallada amb un pelador o amb...
No tinc cap problema en que facis la recepta i la pengis al teu bloc. Ara bé, no copiis literalment el redactat i la foto i,...
Quin vi utilitzes? Un jove, un criança, monovarietal, amb cupatge?
Moltes gràcies pel consell. El proper paté ho faré així!
Certament, és apte per a celíacs i només has de tenir molta cura al barrejar la farina d'ametlla, que no marxi l'aire que...