Empedrat de bacallà, amb coulis de tomàquet

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 grams, de mongetes del ganxet, bullides
  • 300 grams, de bacallà esqueixat
  • Quatre tomàquets madurs
  • 100 grams, d'olives arbequines
  • Pebrot verd, picolat
  • Una ceba tendre, picolada
  • La meva vinagreta,( està en les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vuit filets d'anxova,( dos per plat)

4 racions

Utensilis

Un motlle rodó, metàlic
Un ratllador, pel tomàquet
Batedora elèctrica
Colador fí

Elaboració

Primer de tot, posem el bacallà en remull, i anem cambiant-li l'aigua, fins que és al nostre gust de sal. Seguidament, l'esmicolem ben esmicolat, i el posem en un estri, juntament amb les mongetes del ganxet.
A part, agafem el pebrot verd, i el picolem en brunoise molt menuda, i fem el mateix amb la ceba tendra, i ho afegim a l'estri, amb el bacallà, i les mongetes.
Tot seguit, afegim les olives arbequines, ho reguem tot plegat amb la meva vinagreta, i ho deixem reposar, una hora, abans de preparar-ho.
A part, agafem els tomàquets, els tallem per la meitat, i els passem pel ratllador. Seguidament, els passem per la batedora elèctrica, amb un polsim de sal. un polsim de pebre negre, i un raig d'oli d'oliva.
Un cop triturat, ho passem pel colador fí, i ho reservem.
En el moment de presentar els plats,( un per comensal), posarem el coulis de tomàquet en el fons de cada plat, ben escampat, i seguidament, amb l'ajud d'un motlle, posarem la barreja d'empedrat, en el centre de cada plat. Tor seguit, desmotllem, i posem dos filets d'anxova al cap damunt, en forma de creu, per acabar el plat, i ja ho podrem servir a taula.

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1160 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: