Empedrat

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 g de mongetes ja cuites
  • 200 g de bacallà esqueixat (aproximadament)
  • 3 tomàquets de Montserrat
  • 1 ceba
  • Olives negres (o arbequines)
  • 2 ous dur (opcional)
  • Enciam, les fulles més tendres (opcional)

4 racions

Elaboració

Un parell d'hores abans, posem el bacallà esqueixat en aigua.
Si no el tenim esqueixat, podem fer servir un tros de bacallà sec, el posem en aigua i quan sigui hidratat, l'esqueixem amb les mans, però llavors, caldrà que el posem en aigua el dia abans.
Tallem els tomàquets a trossos, opcionalment, si volem, els hi podem treure la pell.
Tallem la ceba ben petita.
Netejem les fulles d'enciam, si fossin grosses, les podem tallar a trossets.
Barregem en un bol, les mongetes, el bacallà, els tomàquets, la ceba i l'enciam.
Decorem amb les olives i amb l'ou dur tallat a llunes. Amanim amb una mica d'oli i opcionalment, amb vinagre.

Notes

Un clàssic de l'estiu: l'empedrat. Ràpid de fer, complert i el podem tenir preparat per endevant a la nevera. El clàssic és fa amb mongetes (de Santa Pau o del ganxet) però amb llenties també queda molt bo.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

626 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
Hola Joan m'agrada molt aquesta recepta
apeteix molt amb aquesta calor, ja l'he
feta
Joan Corminas diu:
Hola Fernanda : M'alegra que hagis provat la recepta, a l'estiu, acostumo fer-la amb regularitat. Una abracada


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: