Empedrat
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern

Ingredients
- 400 g de mongetes ja cuites
- 200 g de bacallà esqueixat (aproximadament)
- 3 tomàquets de Montserrat
- 1 ceba
- Olives negres (o arbequines)
- 2 ous dur (opcional)
- Enciam, les fulles més tendres (opcional)
4 racions
Elaboració
Un parell d'hores abans, posem el bacallà esqueixat en aigua.
Si no el tenim esqueixat, podem fer servir un tros de bacallà sec, el posem en aigua i quan sigui hidratat, l'esqueixem amb les mans, però llavors, caldrà que el posem en aigua el dia abans.
Tallem els tomàquets a trossos, opcionalment, si volem, els hi podem treure la pell.
Tallem la ceba ben petita.
Netejem les fulles d'enciam, si fossin grosses, les podem tallar a trossets.
Barregem en un bol, les mongetes, el bacallà, els tomàquets, la ceba i l'enciam.
Decorem amb les olives i amb l'ou dur tallat a llunes. Amanim amb una mica d'oli i opcionalment, amb vinagre.
Notes
Un clàssic de l'estiu: l'empedrat. Ràpid de fer, complert i el podem tenir preparat per endevant a la nevera. El clàssic és fa amb mongetes (de Santa Pau o del ganxet) però amb llenties també queda molt bo.
Etiquetes:
Bacallà Mongetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
626 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c