Cloïsses en salsa verda, amb mongetes del ganxet
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de cloïsses
- Sal
- Aigua
- Tres trocets de bitxo
- Quatre alls pelats, làminats
- Farina
- Ví blanc
- Tres cents grams, de mongetes del ganxet,( cuites)
- Julivert picolat,( natural)
- Oli d'oliva
- Fumet de peix(el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Elaboració
Primer de tot, posarem les cloïsses en aigua i sal a la nevera, el dia abans de fer-les.
El mateix dia de fer les cloïsses, les posarem en un cassó amb un dit d'aigua, a bullir, perquè s'obrin. Tot seguit, les reservem, i el suc, el passem per un colador fí, i també el reservarem. En una cassola marinera, posem a fregir els alls làminats, i els trocets de bitxo. Quan els alls, són un punt rossos,ho espolsem amb farina, i remenem amb el vatedor de varetes. Tot seguit, afegim un bon raig de ví blanc i el suc de les cloïsses.
Si cal, podem posar una mica de fumet. Deixem que cogui tot plegat una estona, i ja podrem afegir-hi : les cloïsses, i les mongetes del ganxet.
Després que hagin cuit uns cins minuts, corregim de sal, i hi afegim força julivert picolat,
i donem uns tombs a la cassola tot remenant amb les nanses, i ja tindrem les cloïsses llestes per assaborirles, acompanyades d'un ví blanc, ben fresquet.
40min
Etiquetes:
Cuina Cuina marinera
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3030 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...