Cloïsses en salsa verda, amb mongetes del ganxet
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de cloïsses
- Sal
- Aigua
- Tres trocets de bitxo
- Quatre alls pelats, làminats
- Farina
- Ví blanc
- Tres cents grams, de mongetes del ganxet,( cuites)
- Julivert picolat,( natural)
- Oli d'oliva
- Fumet de peix(el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Elaboració
Primer de tot, posarem les cloïsses en aigua i sal a la nevera, el dia abans de fer-les.
El mateix dia de fer les cloïsses, les posarem en un cassó amb un dit d'aigua, a bullir, perquè s'obrin. Tot seguit, les reservem, i el suc, el passem per un colador fí, i també el reservarem. En una cassola marinera, posem a fregir els alls làminats, i els trocets de bitxo. Quan els alls, són un punt rossos,ho espolsem amb farina, i remenem amb el vatedor de varetes. Tot seguit, afegim un bon raig de ví blanc i el suc de les cloïsses.
Si cal, podem posar una mica de fumet. Deixem que cogui tot plegat una estona, i ja podrem afegir-hi : les cloïsses, i les mongetes del ganxet.
Després que hagin cuit uns cins minuts, corregim de sal, i hi afegim força julivert picolat,
i donem uns tombs a la cassola tot remenant amb les nanses, i ja tindrem les cloïsses llestes per assaborirles, acompanyades d'un ví blanc, ben fresquet.
40min
Etiquetes: Cuina Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4072 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.