Amanida de mongetes seques
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts

Ingredients
- 600 g de mongetes seques cuites i escorregudes
- 100 g de pebrot vermell
- 100 g de pebrot verd
- 200 g de ceba (tendra o seca, però millor tendra)
- 70 g d'olives negres sense pinyol
- 120 g d'oli d'oliva verge extra
- 40 g de vinagre de xerès
- Sal al gust
6 racions
Elaboració
Un cop hem escorregut bé les mongetes, les posem en un bol gros i hi afegim la vinagreta amb la resta d'ingredients tallats ben petits i barrejats.
L'amanida s'ha de servir freda i ben remenada. Si es vol, s'hi poden afegir fulles de menta o alfàbrega, bonic pel color verd i pel sabor refrescant d'aquestes plantes aromàtiques.
Recomanació: les mongetes, igual que la resta de llegums, és millor comprar-les a granel, ja cuites pel nostre carnisser, bacallaner, etc. No pas de pot, ja que tenen la pell més gruixuda i són més eixutes.
15min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6636 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies