Amanida de mongetes seques

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Inexperts

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 g de mongetes seques cuites i escorregudes
  • 100 g de pebrot vermell
  • 100 g de pebrot verd
  • 200 g de ceba (tendra o seca, però millor tendra)
  • 70 g d'olives negres sense pinyol
  • 120 g d'oli d'oliva verge extra
  • 40 g de vinagre de xerès
  • Sal al gust

6 racions

Elaboració

Un cop hem escorregut bé les mongetes, les posem en un bol gros i hi afegim la vinagreta amb la resta d'ingredients tallats ben petits i barrejats.
L'amanida s'ha de servir freda i ben remenada. Si es vol, s'hi poden afegir fulles de menta o alfàbrega, bonic pel color verd i pel sabor refrescant d'aquestes plantes aromàtiques.
Recomanació: les mongetes, igual que la resta de llegums, és millor comprar-les a granel, ja cuites pel nostre carnisser, bacallaner, etc. No pas de pot, ja que tenen la pell més gruixuda i són més eixutes.

15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4660 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!