Amanida imperial de Couscous
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Dieta: vegetariana
Estació: primavera estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per l'el·laboració del couscous:
- 2 gots de couscous
- 2 gost d'aigua o de brou vegetal
- Un polsim de sal
- Una nou de mantega
- un rajolinet d'oli d'oliva
Ingredients per a l'amanida:
- Un pebrot vermell escalivat
- Un cogombre
- Formatge Feta tallat a daus
- Olives negres de Terol
- Unes branquetes de cibulet
- Unes branquetes de coriandre
- Oli d'oliva verge
- El suc de mitja llimona
- Sal
4 racions
Utensilis
Collera de fusta
Elaboració
El·laborarem primer el couscous. Escalfarem al foc una paella gran i quan estigui calenta li posarem el couscous i el torrarem anant en compte que no es cremi. Quan hagi agafat el color torrat, apagarem el foc. En una olla petita escalfarem l'aigua o el brou vegetal amb un polsim de sal, un rajolinet d'oli i una nou de mantega. Quan entri a bullició apagarem el foc i al cap d'un minut ho afagirem a la paella amb el couscous. Remanarem amb una cullera de fusta fins que el couscous s'hagi begut tot el líquit. Deixarem que es refredi i anirem remenant de tant en tant per tal que no s'enganxi.
En un morter picarem la dent d'all amb un polsim de sal i li afagirem una cullerada d'oli d'oliva i el suc de la mitja llimona i remanarem amb la ma de morter fins que quedi tot ben barrejat. Ho afagirem al cous cous i ho remanarem ben bé. Passarem el couscous a un bol per amanides que serà el que utilitzarem per a servir. El posarem una estona a la nevera.
Agafarem el pebrot vermell escalivat una vegada fred, el pelarem, li treurem les llevors i el talarem a tires d'uns dos centémetres d'ampla i les tallarem a daus d'uns dos centímetres de llarg. Ho agagirem al couscous i ho barrejarem tot.
Pelarem el cogombre, li treurem la part de les llevors i tallarem la part dura a daus. L'afagirem al couscous i tornarem a barrejar. Afagirem el formatge Feta tallat a daus i les olives de Terol. Barrejarem de nou tots els ingredients. Per acabar, afagirem les branquetes de cibulet i de coriandre tallades a daus petits, afagirem un rajoliet d'oli i rectificarem de sal.
Posarem el bol amb l'amanida a la nevera i ho deixarem refredar una mitja hora.
3h
Notes
Per a inflar el couscous: una mesura de couscous per una d'aigua. Tinc comprovat que la mesura per a dues persones és la d'un got de couscous.
Recomano deixar reposar l'amanida una estona a la nevera abans de servir-la per tal que es mesclin tots els sabors.
Etiquetes: Couscous Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3689 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.