Amanida imperial de Couscous
												Categoria: 
						
						 Amanides i plats freds
 
						Amanides i plats freds
						
						
						
						Tipus de plat: Amanida
						
						
						Dieta: 						vegetariana
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu 
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
Per l'el·laboració del couscous:
- 2 gots de couscous
- 2 gost d'aigua o de brou vegetal
- Un polsim de sal
- Una nou de mantega
- un rajolinet d'oli d'oliva
Ingredients per a l'amanida:
- Un pebrot vermell escalivat
- Un cogombre
- Formatge Feta tallat a daus
- Olives negres de Terol
- Unes branquetes de cibulet
- Unes branquetes de coriandre
- Oli d'oliva verge
- El suc de mitja llimona
- Sal
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Collera de fusta
Elaboració
							El·laborarem primer el couscous. Escalfarem al foc una paella gran i quan estigui calenta li posarem el couscous i el torrarem anant en compte que no es cremi. Quan hagi agafat el color torrat, apagarem el foc. En una olla petita escalfarem l'aigua o el brou vegetal amb un polsim de sal, un rajolinet d'oli i una nou de mantega. Quan entri a bullició apagarem el foc i al cap d'un minut ho afagirem a la paella amb el couscous. Remanarem amb una cullera de fusta fins que el couscous s'hagi begut tot el líquit. Deixarem que es refredi i anirem remenant de tant en tant per tal que no s'enganxi.
En un morter picarem la dent d'all amb un polsim de sal i li afagirem una cullerada d'oli d'oliva i el suc de la mitja llimona i remanarem amb la ma de morter fins que quedi tot ben barrejat. Ho afagirem al cous cous i ho remanarem ben bé. Passarem el couscous a un bol per amanides que serà el que utilitzarem per a servir. El posarem una estona a la nevera.
Agafarem el pebrot vermell escalivat una vegada fred, el pelarem, li treurem les llevors i el talarem a tires d'uns dos centémetres d'ampla i les tallarem a daus d'uns dos centímetres de llarg. Ho agagirem al couscous i ho barrejarem tot.
Pelarem el cogombre, li treurem la part de les llevors i tallarem la part dura a daus. L'afagirem al couscous i tornarem a barrejar. Afagirem el formatge Feta tallat a daus i les olives de Terol. Barrejarem de nou tots els ingredients. Per acabar, afagirem les branquetes de cibulet i de coriandre tallades a daus petits, afagirem un rajoliet d'oli i rectificarem de sal.
Posarem el bol amb l'amanida a la nevera i ho deixarem refredar una mitja hora.
														
 3h
 3h 
Notes
Per a inflar el couscous: una mesura de couscous per una d'aigua. Tinc comprovat que la mesura per a dues persones és la d'un got de couscous.
Recomano deixar reposar l'amanida una estona a la nevera abans de servir-la per tal que es mesclin tots els sabors.
 Etiquetes: 
						Couscous
 
						Etiquetes: 
						Couscous  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4152 visites.
 4152 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Amanida
 Amanida 
  
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram