Amanida GaudĂ­

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:        
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • EspĂ rrecs de llauna gruixuts
  • Cogombres
  • SalmĂł fumat
  • Llagostins
  • Enciam juliana
  • Pastanaga juliana
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Vinagre de poma
  • TomĂ quet xerri
  • Oli d’oliva
  • Blat de moro de llauna
  • Julivert picolat

1 racions

ElaboraciĂł

Primer de tot, agafem els llagostins i els pelem, deixant-los-hi la cua per pelar. Un cop pelats, els bullim amb aigua i sal uns tres minuts. un cop cuits, els refredem amb aigua i glaçons. DesprĂ©s, els tallem per la meitat des del cap fins a mig llagostĂ­. Un cop fet aixĂČ, procedirem a muntar el plat. Agafem un plat gran de color blanc. A la part de dalt, fem un trencadĂ­s amb el blat de moro. DesprĂ©s, en el centre, posem cinc espĂ rrecs fent la forma de la façana de la Sagrada FamĂ­lia. En l’espĂ rrec del centre, hi posem un tomĂ quet xerri obert per la meitat. Als costats, posem dos trossos de salmĂł fumat, un xic arrugats. Seguidament, a baix, ho tapem tot plegat amb juliana d’enciam i pastanaga. Damunt del talls de salmĂł, hi posem un llagostĂ­ obert com si fos una estĂ tua i hi espolsem, pel damunt, julivert picolat. A dalt de tot, posem un cogombret a cada banda, com si es tractĂ©s de dos coloms. Per fer la salsa d’aquest plat, agafem els trossos sobrants dels espĂ rrecs i els posem en un bol amb sal, pebre negre en pols, vinagre i oli d’oliva. Ho passem per la batedora, ho colem per un colador fi i ja tenim la salsa per amanir tot el conjunt.

15min

Notes

Aquesta amanida, en certa manera, vol ser un petit homenatge al gran mestre de l’arquitectura i català universal, Antoni Gaudí i Cornet. L’amanida en si representa la façana de la Sagrada Família de Barcelona.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Amanida GaudĂ­

Enllaça aquesta recepta:

1493 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!