Amanida Gaudí
												Categoria: 
						
						 Amanides i plats freds
 
						Amanides i plats freds
						
						
						
						Tipus de plat: Amanida
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Espàrrecs de llauna gruixuts
- Cogombres
- Salmó fumat
- Llagostins
- Enciam tipus iceberg, tallat en juliana
- Pastanaga tallada en juliana
- Sal
- Pebre negre en pols
- Vinagre de poma
- Tomàquet xerri
- Oli d’oliva
- Blat de moro de llauna
- Julivert picolat
 1 racions
 1 racions
Utensilis
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Elaboració
							Primer de tot, agafem els llagostins i els pelem, deixant-los-hi la cua per pelar. Un cop pelats, els bullim amb aigua i sal uns tres minuts i un cop cuits, els refredem amb aigua i glaçons. Després, els tallem per la meitat des del cap fins a mig llagostí. Un cop fet això, procedirem a muntar el plat. Agafem un plat gran de color blanc. A la part de dalt, fem un trencadís amb el blat de moro. Després, en el centre, posem cinc espàrrecs fent la forma de la façana de la Sagrada Família. En l’espàrrec del centre, hi posem un tomàquet xerri obert per la meitat. Als costats, posem dos trossos de salmó fumat, un xic arrugats. Seguidament, a baix, ho tapem tot plegat amb juliana d’enciam i pastanaga. Damunt del talls de salmó, hi posem un llagostí obert com si fos una estàtua i ho espolsem, amb julivert picat pel damunt. A dalt de tot, posem un cogombret a cada banda, com si es tractés de dos coloms. Per fer la salsa d’aquest plat, agafem els trossos sobrants dels espàrrecs i els posem en un bol amb sal, pebre negre en pols, vinagre de poma i oli d’oliva. Ho passem per la batedora, ho passem per un colador fi i ja tenim la salsa per amanir tot el conjunt.
														
 15min
  15min 
Notes
Aquesta amanida, en certa manera, vol ser un petit homenatge al gran mestre de l’arquitectura i català universal, Antoni Gaudí i Cornet. L’amanida en si representa la façana de la Sagrada Família de Barcelona.
 Etiquetes: 
						Cuina per les festes
 
						Etiquetes: 
						Cuina per les festes  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4023 visites.
 4023 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 Monica blasi
 Monica blasi![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Amanida
 Amanida 
  
  
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram