Tzatziki (salsa grega)
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Grècia
Dieta: vegetariana
Estació: estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 cogombres
- 2 iogurts grecs naturals
- 3 dents d'all
- Suc de mitja llimona petita
- Fulles de menta fresca
- Sal
- Pebre negre
- Oli d'oliva verge
- Olives negres
Elaboració
Es pelen els cogombres i amb l'ajut d'una cullera se'ls hi treu la part central de les llavors. Es sala i es reserva durant un quart dora.
Mentres tant, es posen els dos iogurts en un recipent per a batedora. Es pelen els alls i es tallen a trocets i s'incorporen al iogurt. S'agafen els cogombres i amb un drap se'ls hi treu la sal i es tallen a daus i s'incorporen al recipent. Se li afageix el suc de la mitja llimona. S'afageigen les fulles de la menta fresca tallades a trocets. Per acabar, se li afageix dos polsims de sal, el pebre negre i un rajolinet d'oli d'oliva verge.
Es passa tot per la batedora. Ha de quedar com una crema. Ni molt espessa ni molt líquida.
Es trasspassa la crema a un bol per a servir i per adornar se li posa per sobre: olives negres, dues fulles de menta fresca a talls ben fins i un rejolí d'oli d'oliva verge formant cercles.
45min
Notes
Es pot servir com aperitiu o per acompanyant de carns i peixos. Fins i tot es pot servir com a postres. En ple estiu, acostumo a fer-lo per dinar com a entrant i de segon plat faig calamarsos a la romana o sípia a la planxa amb alls i julivert. A mi, personalment m'agrada aquesta combinació. Per a beure, recomano una retsina ben freda.
Etiquetes:
Cogombres Iogurt
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6402 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.