Sopes mallorquines

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Mallorca
EstaciĂł:        
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

Verdures:

  • Una col
  • Una coliflor
  • Un grapat de bledes o espinacs
  • Un pebrot vermell i un de verd
  • Dos tomĂ quets de ramallet o madurs
  • Una ceba
  • TambĂŠ s'hi pot posar pèsols i mongeta tendre, faves tendres i carxofes. Aquests ingredients sĂłn opcionals.
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre negre
  • 250g de pa de sopes o pa tallat a llesques molt fines

4 racions

ElaboraciĂł

Netejar i tallar a la juliana o en trocets petits totes les verdures. En una olla gran es posa un rajolí d'oli i es comença a fer un sofregit. Primer la ceba i el pebrot i quan comença a dorar-se se li afageix el tomàquet. A continuació hi posarem les llegums que volguem i al cap d'una estona la resta de verdures. Taparem l'olla per tal que es vagi fent amb la seva pròpia aigua. Quan les verdures hagin perdut el volum i estiguin mig fetes, tot just ho cobrirem d'aigua, li afagirem la sal i el pebre negre i deixarem que vagi bollint a foc lent fins que tot estigui ben cuit.
Mentres es va fent, posarem les llesques fines de pa al fons d'una cassola de fang amb un rajolĂ­ d'oli.
Quan les verdures estiguin al punt, amb l'ajut d'una escumadera anirem escaldant el pa de la cassola amb tots el ingredients de l'olla. No cal posar-li el brou que hagi quedat ja que han de quedar mig seques.
Es serveix a la taula amb la mateixa cassola.
TambĂŠ hi ha cases que comencen el sofregit amb uns quants tallets de costella de porc i quan ja estĂ  tota la verdura feta, li afageixen uns bocinets de sobrassada i ho remenen tot fins que queda desfeta.

1h

Notes

La base d'aquest plat ĂŠs la col, la coliflor, les bledes i el sofregit. Totes les demĂŠs verdures sĂłn opcionals al gust del cuiner.

AnĂŠcdotes: quan vas a un restaurant de Mallorca i demanes sopes mallorquines, el cambrer, al veure que no ets de l'illa acostuma a informar-te que no son brouoses contrariament a lo que s'enten a la penĂ­nsula per sopa.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Sopes mallorquines

Enllaça aquesta recepta:

9225 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!